Hlavní obsah

Lacko byl v EP tahačů dvakrát třetí, Vršecký jednou druhý

ALBACETE

Čeští jezdci Adam Lacko a David Vršecký vybojovali tři medailová umístění v prvním soutěžním dnu Evropského poháru tahačů ve španělském Albacete. Lacko s renaultem v obou soutěžních jízdách skončil třetí, Vršecký v buggyře dokončil druhý pohárový závod na druhém místě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Český jezdec Adam Lacko

Článek

Lacko se díky tomu posunul na páté místo průběžného pořadí, Vršecký za ním následuje s pětibodovou ztrátou. Vedení si upevnil i díky vítězství v úvodní rozjížďce Němec Johen Hahn s vozem MAN.

Vršeckého druhé místo znamenalo první letošní umístění na stupních vítězů. V první jízdě ještě doplatil na kolizi soupeřů Markuse Östreicha a Antonia Albaceteho a dojel pátý, ve druhé už ale nestačil jen na ruského pilota Alexe Lvova, za kterým projel cílem s odstupem dvou desetin sekundy.

"Pokud se nepletu, byl to vůbec první letošní závod, v jehož průběhu mě nikdo netrefil. Vůbec se nebudu zlobit, jestliže se nebude jednat o výjimku potvrzující pravidlo. Chtěl jsem vyhrát, ale Alex zvládl defenzivu dokonale," řekl Vršecký.

Třetí podnik ME tahačů v Albacete (Španělsko):
První závod: 1. Hahn (Něm./MAN) 25:47,315, 2. Östreich (Něm./Renault) -10,759, 3. Lacko (ČR/Renault) -12,539, ...5. Vršecký (ČR/Buggyra) -15,878.
Druhý závod: 1. Lvov (Rus./MAN) 26:06,506, 2. Vršecký -0,204, 3. Lacko -3,263.
Průběžné pořadí: 1. Hahn 117 b., 2. Östreich 98, 3. Albacete (Šp./MAN) 91, ...5. Lacko 60, 6. Vršecký 55.

Reklama