Hlavní obsah

Smrž byl s premiérou na MS superbiků spokojen

PRAHA

Na úspěšný vstup do své druhé sezóny v mistrovství světa superbiků chce Jakub Smrž navázat o víkendu na oblíbené trati v Austrálii. Při premiéře v Kataru byl v obou jízdách v elitní desítce.

Článek

„Nemohu být nespokojen. V přípravě na úvodní závod jsme na motorce provedli řadu vylepšení a zejména pouhých 13 vteřin odstupu na vítěze z 9. místa ve druhé jízdě mě potěšilo. Postupně jsem tam získával k motorce větší důvěru a po vlažnějším začátku začal zrychlovat,“ řekl 24letý Smrž.

Český jezdec se v Losailu vyrovnal i s nárazovým větrem a nafoukaným pískem na trati. „Stroj byl mnohem klidnější než při testech a v trénincích, zlepšila se i výdrž gum. V nastavení motocyklu jdeme rozhodně správným směrem, zvykám si na různá elektronická vylepšení nové verze značky Ducati. V Kataru jsme na ní v průběhu víkendu udělali viditelný pokrok,“ liboval si.

„Mám pocit, že letos je i přes odchod obhájce titulu Toselanda do MotoGP v šampionátu superbiků ještě větší konkurence než loni, a pokud by se mi v něm dařilo pravidelně atakovat první desítku, bylo by to fajn,“ řekl 14. muž celkového pořadí loňského MS.

Reklama