Hlavní obsah

Loeb v Argentině dál bezpečně vede před piloty Subaru

CORDÓBA

Mistr světa Sébastien Loeb s vozem Citroën je před závěrečnou etapou Argentinské rallye stále v bezpečném vedení. Za ním je s odstupem 1:19 minuty bývalý šampion Petter Solberg z Norska, jenž se posunul před svého týmového kolegu ze Subaru Australana Chrise Atkinsona a vede před ním o 49 sekund.

Článek

Náročné podmínky na šotolinových tratích v okolí Cordóby si vyžádaly spoustu obětí i z řad favoritů, smůlu měli především jezdci ve fordech. Fin Jari-Matti Latvala, jenž ve Švédsku dosáhl na premiérový triumf v MS, se po páteční havárii propracovával vpřed, ale po překročení času stráveného v servisu po dnešní čtvrté erzetě pro něj etapa skončila a znovu vypadl z bodovaných pozic.

Ze čtvrtého místa se zase loučil Ital Gianluigi Galli, jemuž shořel kabel na elektronice jeho focusu. Kvůli poruchám zavěšení kol na svých fordech nepokračují Nor Henning Solberg ani Brit Matthew Wilson.

Výpadků svých kolegů a soupeřů využil vedoucí muž MS Mikko Hirvonen, jenž musel v pátek odstoupit z vedoucího místa. Do soutěže se však finský jezdec podle pravidla superrallye vrátil a už je průběžně šestý s obrovskou ztrátou 24:44,5 minuty na Loeba, ale s velkou šancí na body.

Páteční etapu nedokončil ani jediný český pilot na startu Martin Prokop, který v sedmém testu urazil pravé přední kolo. Po opravě svého mitsubishi v soutěži pokračuje a posunul se na 18. místo.

V neděli jsou v okolí Cordóby na programu už pouze tři rychlostní zkoušky.

Argentinská rallye - po druhé etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4)3:28:16,5
2. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza)+1:19,6
3. Atkinson, Prévot (Austr., Belg./Subaru Impreza)+2:08,5
4. Sordo, Marti (Šp./Citroën C4)+3:32,1
5. Rautenbach, Senior (Zimb., Brit./Citroën C4)+18:00,1
6. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus)+24:44,5
...
18. Prokop, Tománek (ČR/Mitsubishi Lancer)+42:45,6.

Reklama

Související témata: