Hlavní obsah

Nezačínáš skvěle, projelo Kubalíkovi hlavou, když nabídl Kanadě vedení. Nakonec slavil

Pchjongčchang

Hrůzostrašný vstup, ale báječný konec. Český hokejový útočník Dominik Kubalík úvodní duel hokejového turnaje na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu proti domácímu korejskému výběru neabsolvoval, a když naskočil do sobotní bitvy s Kanadou, prožil nejhorší možný start do utkání, jaký si jen mohl představit. Po jeho vyloučení zámořský tým už po 73 vteřinách skóroval. Dvaadvacetiletý útočník ale záhy srovnal, a nakonec se spoluhráči slavil vítězství 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Český hokejista Dominik Kubalík slaví poté, co vstřelil gól Kanadě na olympijském turnaji.

Článek
Fotogalerie

Po dvaačtyřiceti vteřinách zápasu jste byl vyloučen a Raymond poslal Kanadu za dalších jednatřicet sekund do vedení. Horší scénář prvního střídání na olympijském turnaji jste si asi těžko mohl představit.

Utkání pro mě nezačalo úplně skvěle. Hned při prvním střídání jsem po ztrátě kotouče zatáhl za brzdu a vysekl kanadskému hráči hokejku. Nebyl to dobrý vstup. O to více jsem rád, jak jsme zápas zvládli.

Byl váš faul během prvního střídání výsledkem nervozity z prvního olympijského představení?

Nervózní jsem nebyl. Snažil jsem se napětí eliminovat. Ale na druhou stranu nebudu tvrdit, že šlo o zápas, který byl jako každý jiný v soutěži během roku. Pořád se učím, jde o novou zkušenost a doufám, že mi pomůže.

Představoval souboj s Kanadou na olympijských hrách největší duel vaší kariéry?

Rozhodně. Kanada je hokejová velmoc, vzájemný souboj pod olympijskými kruhy...

Uklidnilo vás, když jste už v sedmé minutě zápasu dokázal srovnat skóre?

Určitě. Bránícímu Kanaďanovi puk přeskočil hokejku. Ani nevím, jestli po puku někdo sáhnul. Každopádně se odrazil ke mně a já se snažil jej umístit nahoru. Nakonec puk propadl brankáři pod hokejkou.

V prvním utkání jste nenastoupil, nyní jste vstřelil gól. Dokonale jste splnil úkol kanonýra?

Jsem samozřejmě rád, že se mi podařilo skórovat. Ale neupínal jsem se ke vstřelení branky za každou cenu. Jsme na olympijských hrách jako tým, jako tým jsme vyhráli.

Reklama