Hlavní obsah

Ledecká v exkluzivním klubu! Skláním se před ní, tvrdí Sáblíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečný klub trojnásobných olympijských vítězů vítá novou členku. Jen čtyři sportovci před Ester Ledeckou si mohli doma vystavit alespoň tři olympijská zlata. V Pekingu se lyžařka a snowboardistka přidala k běžci Emilu Zátopkovi, gymnastce Věře Čáslavské, oštěpaři Janu Železnému a rychlobruslařce Martině Sáblíkové.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ester Ledecká se zlatou medailí za triumf v paralelním slalomu.

Článek

PEKING (od našeho zpravodaje) - „Ještě je přede mnou hodně šikovných lidí," pousmála se Ledecká nad svou bilancí. Tolik ne, Zátopek vyhrál olympiádu čtyřikrát, Čáslavská dokonce sedmkrát.

„Ale každý úspěch je skvělý sám za sebe. Pokaždé je to paráda a já si strašně vážím, že mám třetí olympijské zlato. Budu doufat, že se mi ještě podaří nějaké nasyslit," pokračovala v dobrém rozmaru.

Ledecká spolu se Sáblíkovou ale můžou ještě svoji sbírku rozšířit, klidně hned v Pekingu. Čerstvou snowboardovou šampionku čeká v pátek lyžařské super-G, v úterý sjezd a ve čtvrtek kombinace. Sáblíková, která se na své oblíbené trati pětikilometrové trati představí už ve čtvrtek, vystoupení své parťačky na dálku sledovala.

„Výkon Ester byl naprosto stoprocentní a skvělý. Byla neuvěřitelně koncentrovaná a věděla, pro co si jde," oceňovala Sáblíková, která má ve sbírce i dvě stříbra a bronz.

Jsou kamarádky, stará se o ně stejná marketingová agentura, před čtyřmi lety se potkaly při jednom slavnostním vyhlášení v Pchjongčchangu, kdy rychlobruslařka převzala stříbro a Ledecká své senzační lyžařské zlato.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zlatá olympijská vítězka Ester Ledecká oslavuje první místo.

„Ester tu obhajovala, a to je těžší než vyhrát poprvé," věděla z vlastní zkušenosti Sáblíková, které se povedl podobný husarský kousek na pětce v letech 2010 a 2014.

A jak by Ledeckou uvítala v klubu trojnásobných olympijských vítězek? „K tomu můžu říct jen to, že se před ní neuvěřitelně skláním. Už to, co dokázala v roce 2018, bylo neuvěřitelné a jen jí přeju, aby jí ta chuť vydržela co nejdéle. Protože její výjimečnost je právě v tom, že to, co dělá, dělá s obrovskou vervou a láskou," ocenila čtyřiatřicetiletá Sáblíková svoji o osm let mladší parťačku.

Reklama

Související témata: