Hlavní obsah

Karviná vstoupila do házenkářské Ligy mistrů výhrou

KARVINÁ

Házenkáři Karviné prožili vítězný vstup do letošního ročníku Ligy mistrů. Český šampión porazil na domácí palubovce chorvatský Metkovič 30:25 a usadil se na prvním místě tabulky základní skupiny H. Další zápas Baník sehraje v sobotu od 15 hodin v německém Flensburgu, který nečekaně ztratil bod za remízu 24:24 v Prešově.

Článek

Mladý soubor kouče Jiřího Kekrta dělá výrazné pokroky už i na mezinárodním poli. Soupeř, který v létě prošel zemětřesením v kádru, tahal od začátku za kratší konec. Baník ho zaskočil vydařeným nástupem a zejména perfektní obranou, kterou doslova vygumoval hostující spojky.

Překonat agresivní obranu domácích, to bylo pro Metkovič často neřešitelným problémem. Hostům se to dařilo většinou jen z křídel a přes pivota, zatímco Karviná dokázala udeřit i ze spojek. A Horák s Kustem udělali mezi oběma týmy rozhodující rozdíl.

Domácí v utkání jenom vedli. Už v úvodu si vybudovali klíčový náskok 5:1 a protivník se pak nedokázal přiblížit na méně než tři branky. Chorvati se v druhé půli pokusili nepříznivý vývoj zvrátit vysunutou obranou i větším důrazem, a dokud stál v karvinské brance nejistý náhradník Láníček, mohli na to snad i pomýšlet.

Jenže za stavu 19:16 gólman své sedmiminutové působení ukončil, mezi tyče znovu naskočil spolehlivý Putera a zápas se vrátil do starých kolejí.

Baník ani poté vůbec nepustil soupeře k zakončení ze střední vzdálenosti, a když šest minut před koncem zvýšil Kust na 29:23, nebylo o vítězi pochyb. "I když Metkoviči v létě odešlo deset hráčů, ukázal se jako kvalitní soupeř. Moc jsme o něm nevěděli a ani během utkání to nebylo snadné. O výhru jsme museli celý zápas tvrdě dřít," řekl karvinský trenér Kekrt.

Liga mistrů v házené - skupina H
Baník Karviná - RK Metkovič 30:25 (15:11)
Nejvíce branek: Kust 8/4, Laclavík 6, Horák 5, Bednařík, Sobol a Szymanski po 3 - Čupič 6/4, Ostarčevič 5, Raič 4, Čužič a Baltič po 3. Rozhodčí: Hansson, Olsson (oba Švéd.). Sedmimetrové hody: 5/4 - 4/4. Vyloučení: 5:6. Diváci: 1300.

Reklama

Související témata: