Hlavní obsah

Byrd obhájil titul

UNCASVILLE (USA)

Americký boxer Chris Byrd porazil v nedělním souboji o titul Mezinárodní boxerské federace (IBF) Frese Oquenda a obhájil titul této organizace v kategorii profesionální těžké váhy.

Foto: ČTK/AP

Chris Byrd (vpravo) právě uštědřil soupeři tvrdý úder

Článek

Souboj obou boxerů byl neuvěřitelně vyrovnaný, o vítězi rozhodl až konečný verdikt rozhodčích, přičemž všichni se přiklonili na stranu Byrda. Ale bylo to velmi těsné: John Lawson hlasoval 117:111 pro Byrda, Donald Ackerman 115:113, a verdikt třetího rozhodčího Stephena Epsteina zněl 116:112.

"Uštědřil jsem Fresovi mnoho zásahů," řekl po zápase Byrd. "On mě nikdy pořádně nezasáhl, ale několikrát jsem si musel vyčítat, že jsem při jeho úderech nedržel ruce výš." Obhájce titulu začal dobře a v úvodní kola  měl jasně ve své režii. Především jeho neúprosná pravačka dělala Oquendovi značné potíže, a několikrát jej zasáhl. Ani Oquendo ale nezůstal pozadu, jeho tvrdé kontry donutily Byrda k ústupu,  několikrát si obhájce titulu musel krýt hlavu. Brzy ale začal diktovat tempo opět Byrd, jenž několika rychlými a přesnými háky  zaskočil nabuzeného Oquenda.

V pozdějších kolech už bylo jasně patrné, že více energie pro zápas má  Byrd, a i když se Oquendo snažil držet se soupeřem krok, jeho údery zpravidla jen minuly svůj cíl. Přesto se nevzdával a ve 12. kole po efektní kombinaci úderů dokonce složil soupeře k zemi. Rozhodčí však nechali Byrda v zápase pokračovat a v konečném bodovém hodnocení mu nakonec přiřkli vítězství. Byla to Byrdova první obhajoba titulu od loňského vítězství nad Evanderem Holyfieldem.

Reklama