Hlavní obsah

Lístky na olympiádu kvapem mizí a čeští sportovci mají pro Londýn zatím 32 míst

PRAHA

Dvaatřicet míst mají zatím jistých čeští sportovci pro letní olympiádu, která proběhne příští rok v Londýně. Tedy 303 dní před startem největší sportovní akce na planetě. Ale česká výprava počítá s počtem až pětkrát vyšším. Konečná nominace bude navržena 20. června a schválena o týden později.

Foto: , ČTK/AP

Sada olympijských medailí, která se bude rozdávat při hrách v Londýně v roce 2012.

Článek

„Pracujeme se dvěma verzemi - minimální a maximální. Organizační výbor velmi tlačí, abychom řekli počet sportovců, je to taková hra, věštění,“ usmívá se František Dvořák, šéf české olympijské mise pro Londýn 2012.

Nejvíce pozic mají zatím kanoisté (11), střelci (9) a veslaři (8). Některé sporty, jako například atletika, cyklistika či tenis, ještě neplní svoje limity. Mimo jsou ale už fotbalisté. „To nás velice mrzí,“ přiznává Dvořák.

Všichni účastníci her budou v Londýně bydlet v olympijské vesnici, kterou si nemůže Dvořák vynachválit. "Ubytování bude fantastické, jsou připravené dvoulůžkové pokoje. Jde o moderní sídliště.“

Sportovní svátek láká i české fanoušky. Do prodeje se dostalo okolo sedmadvaceti tisíc vstupenek. V přímém prodeji zdroj rychle vyschl, přes cestovní kanceláře je volných okolo čtyřiceti procent kapacity.

Na Špotákovou je vyprodáno 

Na prodej napřímo není k dispozici žádný lístek, jsou jen zapomenuty dva na fotbal. Cestovní kanceláře mají stále vstupenky v balíčcích, ale také jich je poskrovnu.

„Hlavní hity jako jsou závody Špotákové, Synka a Knapkové jsou pryč. Máme z toho obrovskou radost, prodej jde nad očekávání,“ je spokojený Jiří Kejval, který má na starosti marketing Českého olympijského výboru. Na podporu prodeje bylo v Česku osloveno už 230 tisíc lidí. Konečná cifra se má zastavit na jednom a půl miliónu a speciální doubledecker zavítá do 126 měst. „Jsou před námi žně,“ popisuje současný stav Milan Jirásek, předseda ČOV.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články