Hlavní obsah

Maskot krasobruslařského ME v Ostravě už má jméno

Ostrava

Bílý koník, který je maskotem ostravského Mistrovství Evropy v krasobruslení (25. do 29. ledna 2017), už má jméno. Fanoušci krasobruslení poslali přes sociální sítě několik set návrhů, z nichž organizátoři vybrali jméno Axel.

Foto: Sport.cz

Prezident organizačního výboru mistrovství Evropy Stanislav Žídek představuje maskota akce.

Článek
Fotogalerie

„Bílý koník patří k Ostravě a ke krasobruslení zase patří skok, který odděluje chlapce od mužů a děti od dospělých. A tímto skokem je právě axel," uvedl ambasador šampionátu Tomáš Verner. „Maskot ještě axela skočit neumí, ale do šampionátu se ho určitě naučí," dodal mistr Evropy z roku 2008 Verner.

Šampionát se v Ostravě uskuteční už za necelé dva měsíce. Město i aréna jsou podle prezidenta organizačního výboru Stanislava Žídka připravené. „Tato akce předčí svým významem, obsazením i kvalitou závodníků všechny předešlé krasobruslařské podniky. Ostrava je už nyní velice dobře připravena a řeším už jen detaily. Skvělou zprávou je, že některé dny bude Ostravar Aréna zřejmě vyprodaná. Denně se na mě z mejlů vrhají žádosti o permanentní vstupenky ze zahraničí a nejen z evropských zemí," uvedl Žídek.

Evropský šampionát se do Česka vrací po 18 letech. „Proto chceme být maximálně dobří. Když jsme navštívili minulý šampionát v Bratislavě, tak jsme si slíbili, že nastavenou laťku posuneme. Věřím, že se nám to podaří," slíbil primátor Ostravy Tomáš Macura (ANO).

Reklama

Související témata: