Hlavní obsah

Memoriálu Pavla Romana se zúčastní krasobruslaři z 12 zemí

OLOMOUC

Celkem 44 párů z 12 zemí se přihlásilo na 16. ročník Memoriálu Pavla Romana v tancích na ledě, který bude hostit od pátku do neděle olomoucký zimní stadion. Své jízdy předvedou mladé naděje i zkušení krasobruslaři, účastníci závodů Grand Prix. Memoriálu se zúčastní všechny věkové kategorie od mladších žáků po seniory.

Článek

"Největší konkurence bude v kategorii juniorů, které se zúčastní dvacet párů včetně pěti českých. Představí se například Kubová - Kiselev, Procházková - Češka a domácí olomoucký pár Altinakisová - Hába. Po několika letech přijedou i junioři z Ruska," uvedla ředitelka soutěže Zdenka Wertheimerová na dnešní tiskové konferenci.

V seniorské kategorii budou patřit k hlavním aktérům Italové Alessandriniová - Vaturi, německé páry Schiganschinová - Gazsi a Kolbeová - Caruso nebo Slováci Višňová - Csolley. "Jsou to páry, které se umisťují v národních šampionátech na druhých až třetích místech. Náš špičkový pár Myslivečková - Novák bohužel nepřijede, protože bude startovat na Grand Prix v Moskvě," uvedla ředitelka soutěže.

Soutěž začne v sobotu ráno povinnými tanci a vyvrcholí v neděli vpodvečer exhibicí vítězů jednotlivých kategorií a členů olomouckého krasobruslařského klubu.

Memoriál se koná na památku čtyřnásobného mistra světa v tancích na ledě a olomouckého rodáka Pavla Romana, který zemřel při autonehodě v roce 1972, krátce po svých devětadvacátých narozeninách. Tituly Roman získal se svojí sestrou Evou v letech 1962 až 1965.

Reklama