Hlavní obsah

Milionář Masini se léčí, není jasné, zda se vrátí do dostihů

PRAHA

Osud skvostu mezi koni na domácí scéně je nejistý. Hnědák Masini, který vyběhal na české poměry rekordních 12 956 378 korun, se vzpamatovává z následků koliky, která ho postihla minulý týden. Na brněnské veterinární klinice se podrobil operaci. „Proběhla dobře, srovnali mu střeva, ale nějaký čas trvá, než se proces trávení dá do pořádku,“ uvedl včera trenér Čestmír Olehla, který koně připravuje v Jeseníkách pro stáj Wrbna.

Článek

Masini se na konci června ukázal po více než roce divákům v Pardubicích, ale žokej Faltejsek s ním boj o Zlatý pohár záhy ukončil, pak se ukázalo, že si poškodil podkovu a poranil kopyto. „S pozdějšími problémy to ale nemělo co dělat,“ podotkl Olehla s tím, že na prognózy, zda se osmiletý hřebec milionář vrátí k dostihům, je brzy.

„Zažil jsem případy, kdy to po operaci šlo hladce, ale měli jsme i koně, u něhož to zkomplikovala infekce a do tří měsíců bylo jasné, že do dostihů už nepůjde. V Masiniho případě se to v sobotu zhoršilo, pak přišlo zlepšení, ale jsme dál ve střehu.“

V pořádku už je Royal Mougins, vítěz Zlatého poháru. Noha pošramocená na jedné z překážek se zhojila. A stejně jako jeho trenér František Holčák si může oddechnout i Arslangirej Šavujev, z jehož stáje po nedávných potížích s krvácením zřejmě znovu vyrazí do boje další úspěšný kůň Darsalam. „Pokud bude všechno optimální, zkusili bychom do dvou týdnů lehčí trénink,“ uvedl trenér Šavujev pro paddock-revue.cz.

Reklama