Hlavní obsah

Softballistky vstoupily do ME prohrou a dvěma výhrami

AMSTERDAM

Dvě výhry a jednu porážku zaznamenaly české softballistky v úvodu Mistrovství Evropy, které se v tomto týdnu koná v holandském Amsterdamu. Po prohře ve vyrovnaném zápasu s domácím favoritem si připsaly v základní skupině dvě výhry. Nejprve nad Rakouskem 6:2 a poté porazily i Německo 5:0.

Foto: Jan Hora, Český softball.cz

České reprezentantky v úvodním duelu podlehly Holandsku

Článek

Turnaj reprezentace zahájila v neděli večer zápasem s domácím Holandskem, které hnaly k úspěchu zaplněné tribuny amsterdamského stadiónu. Vyrovnaný zápas rozhodlo více chyb v obraně českého výběru.

Nepříznivý stav se nepodařilo zvrátit ani v poslední směně, kdy se Češkám povedlo v útoku obsadit mety bez jediného autu. Nadějně vypadající útok se však nepodařilo dotáhnout k bodovému zisku a zápas skončil 3:1 pro Holandsko.

Kvalitní výkony nadhazovaček

V pondělí si české hráčky bez problémů poradily s výběrem Rakouska. Povinné vítězství se zrodilo systematickou útočnou hrou a kvalitními výkony nadhazovaček Jany Vacíkové a Kateřiny Tesaříkové. Češky nepustily utkání z otěží a došly si pro vítězství 6:2.

Na těžšího soupeře narazil český výběr v úterý, kdy svedl jeden ze zásadních soubojů o pořadí v základní skupině s Německem. Trenér reprezentace Tomáš Kusý nasadil proti pálkařkám soupeře na nadhoz Elišku Černou - Pojerovou, která během prvních pěti směn nedovolila útoku Němek vůbec nic.

Podobně si vedla ve zbytku utkání nadhazovačka Jana Vacíková, která dotáhla zápas v posledních dvou směnách k vítěznému konci. Česko porazilo Německo 5:0 a před středečním posledním utkáním v základní skupině s Řeckem je na dobré cestě k postupu do další části šampionátu.

Reklama