Hlavní obsah

Triatlonistka Fernandesová splnila na MS roli favoritky

HAMBURK

Portugalka Vanessa Fernandesová potvrdila pozici nejlepší triatlonistky současnosti a získala poprvé v kariéře titul mistryně světa. Čtyřnásobná evropská šampionka v Hamburku triumfovala se suverénním náskokem jedné minuty a čtyř sekund před obhájkyní prvenství Australankou Emmou Snowsillovou. Bronz získala Američanka Laura Bennettová.

Článek

Dvaadvacetiletá Fernandesová se stala teprve druhou evropskou vítězkou v devatenáctileté historii světových šampionátů. Zlatou medaili získala vítězka 17 závodů Světového poháru před zraky půl milionu diváků v ulicích německého přístavu.

České reprezentantky se neprosadily. Nejlepší z nich Radka Vodičková skončila na 37. místě s více než pětiminutovou ztrátou na Fernandesovou. "Jela dobrý závod, odplavala velmi solidně, chytla se kvalitní skupiny. Běžela do mrtva," řekl spolupracovníkovi ČTK reprezentační kouč Jiří Seidl.

Muži budou o medaile bojovat v neděli.

MS v triatlonu:
1. Fernandesová (Portug.) 1:53:27, 2. Snowsillová (Austr.) -1:04, 3. Bennettová (USA) -1:09, 4. Moffattová (Austr.) -1:26, 5. Lisková -1:31, 6. Dittmerová (obě Něm.) -1:37, ...37. Vodičková -5:20, 41. Zemanová -6:08, 56. Jiroušková -9:02, Frintová (všechny ČR) nedokončila.

Reklama