Hlavní obsah

Vémola slibuje v kleci vémolici. Dojde i na historickou dámskou řežbu

Praha

Dávka adrenalinu v kleci se blíží. Milovníci bojových sportů XFN Fight Night si opět užijí večer MMA. Tentokrát všichni zamíří do Top Hotelu Praha 18. prosince. Jednou z hlavních postav bude Karlos Vémola, bijec, který jako první Čech poznal slavnou UFC. V oktagonu dojde také na československý souboj. „Ani nevím, kterým zápasem začít. Každý zápas, který nabídneme má za sebou nějaký příběh, nebo zajímavé jméno,“ stojí si za startovní listinou promotér André Reinders.

Karlos Vémola slibuje vémolici. Ukončí opravdu zápas rychle na XFN Fight Night?

Článek

Vémola, jméno, které budí rozruch. Každý si může myslet o něm své, ale na nudný galavečer lidi nepřijdou. Proti Čechovi se postaví chorvatský bijec Matej Batinic. Oni dva o historicky první titul XFN. „Pro domácí určitě bude favoritem Karlos, ale Batinic je nebezpečný soupeř, který většinu svých zápasů vyhrává na zemi. A dobrý „zemař" naposledy Karlose porazil. Karlos se tak chystá vstoupit podruhé do stejné řeky. Navíc o váhu výše, než je jeho obvyklá. Zápas se bude totiž odehrávat v polotěžké váze do 93 kilogramů," připomíná Reinders.

Vémola v posledních letech zápasil ve střední váze do 84 kilo, takže nemusí nyní extrémně shazovat. „Soupeře jsem samozřejmě studoval na videu. Taková taktika je vždycky, jen uvidíme co na to soupeř. Je to celkem zkušený zápasník. Chorvati jsou většinou postojáři, ale on má zápas hodně dobrý, musím si dát pozor, abych se nedostal pod něj," ví dobře Vémola, který se na bitvu připravuje v London Shootfighters, kde má k dispozici dva vysoké sparingy, protože Chorvat je o necelých deset centimetrů vyšší.

„Děkuju všem za podporu na mé cestě zpět do UFC, za to fanouškům předvedu pořádnou ´vémolici´, určitě nebudou zklamaní, soupeř ale bude," vzkazuje Vémola.

Dojde i na československý souboj

Na jednom zápase ale večer nepostavíte. V tuto chvíli fight karta obsahuje šest zápasů podle profesionálních pravidel a pět předzápasů českých amatérských šampiónů, nebo finalistů mistrovství republiky, kteří se postaví zahraničním amatérským šampiónům.

„Makhmud Muradov se utká se skvělým Brazilcem Davidem Ramiresem. Československé derby Malach versus Štrbák slibuje skvělé přestřelky v postoji. Když se divák podívá na startovku, najde jedno zajímavé jméno vedle druhého," láká Reinders.

V jednom z hlavních zápasů se představí také Jan Malach, který si v posledním zápase zlomil ruku, přesto vyrovnanou bitvu dobojoval až do konce. Nyní ho čeká Miroslav Štrbák. A bratrské bitvy jsou vždy výživnější.

Soukupová poprvé v Česku

„Miro získal profesionální český titul v lehké váze, kde porazil Davida Kozmu. Tenhle zápas bude pro oba hodně těžký a myslím, že diváci se mohou těšit na skvělý souboj dvou postojářů, technického a chytře boxujícího Malacha a tvrdého Štrbáka. V tomhle zápase nevidím jasného favorita," odhaduje dopředu promotér, který pustí do klece i něžné pohlaví.

„Chceme dát prostor také ženským bojovnicím. Diváci se mohou těšit na českou nejúspěšnější zápasnici Simonu Soukupovou. Poprvé ji uvidíme bojovat v Čechách. Věříme, že tímto mixem přilákáme i fanoušky jiných sportů, aby poznali nefalšované emoce, které zažijí jen v zápasech těchto novodobých gladiátorů," dodává Reinders.

Reklama

Související témata: