Hlavní obsah

Aston Villu čeká těžký zápas na Anfield Road

Třiadvacáté kolo Premier League zakončí šlágr mezi Liverpoolem a Aston Villou. Oba celky mají po 39 bodech, z čehož vyplývá, že se jedná o přímý souboj v tabulce.

Článek

Tento bodový zisk je pro Liverpool málo. Reds pomýšleli na titul, který ovšem letos s největší pravděpodobností už nezískají. Vedoucí duo Manchester - Arsenal má totiž náskok patnácti bodů, což je i přes velký počet zbývajících kol obrovská ztráta. Svěřenci trenéra Rafaela Benitéze se tak pomalu musí poohlížet po čtvrté příčce tabulky, která jako poslední zajišťuje v příští sezoně účast v předkole Ligy mistrů.

Ani toto umístění ale nemají zdaleka jisté, jelikož v boji o něj je stále nejméně šest silných týmů. Jedním z nich je Aston Villa, která si to dnes rozdá s Reds v přímém souboji. „Důležité je myslet na dva, tři následující zápasy a ne na čelo tabulky. Hrajeme ještě s Chelsea, Manchesterem United i Arsenalem, a stále tak máme šanci ztrátu zredukovat. Naše výkony v první části soutěže nebyly nikterak ohromující a musíme tedy řadu věcí změnit. Nyní nás čeká Aston Villa, proti které potřebujeme vyhrát a potom budeme šťastní,“ konstatoval lodivod domácích, který se dnes bude muset obejít pouze bez Daniela Aggera.

Vyhrát však chtějí i hosté z Birminghamu. Ti byli i loni dlouho v popředí tabulky, ale nakonec šli výkonnostně hodně dolů, aby skončili až jedenáctí. Letos by rádi svou formu z první poloviny sezony udrželi a zajistili si účast v evropských pohárech. „Nejdříve jsme skončili ze 16 týmů jedenáctí a nyní mluvíme o pohárové Evropě,“ nechal se slyšet obránce Gareth Barry.

V posledních zápasech si Villans nevedou vůbec špatně, když naposledy prohráli na začátku prosince a v tuto chvíli mají navíc sérii tří výher v řadě. Pod posledním tříbodovým ziskem se nejvíce podepsal útočník John Carew, který Readingu vstřelil dvě branky, čímž svému týmu výrazně pomohl k vítězství 3:1. Norský kanonýr dnes nebude na hřišti chybět, stejně jako brankář Stuart Taylor, který mezi třemi tyčemi nahradí Scotta Carsona, jenž je v klubu na hostování právě z Liverpoolu. Nejistý je start kapitána Garetha Barryho, který si při tréninku poranil pánev.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání domácí, na které vypsali kurs 1.60. Remízu ocenili hodnotou 3.45. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství Villans, pak využijte kursu 5.35.

Reklama