Hlavní obsah

Chile změří síly s prozatím nevýrazným Portugalskem

Čeští reprezentanti do 20 let dnes brzy ráno uspěli po velmi vypjatém duelu na penalty s Japonskem a postoupili do čtvrtfinále. Stejný cíl mají i výběry Chile a Portugalska, které se dnes střetnou ve vzájemném osmifinálovém duelu.

Článek

Jihoamerický celek by pro Evropany neměl být na první pohled moc těžkým soupeřem, ale zdání klame. Chile se doposud na MS daří. Shodně 3:0 totiž porazila jak Kanadu, tak i následně Kongo, ztrátu bodů si připsala až v posledním zápase ve skupině po bezbrankové remíze s Rakouskem, ve kterém kouč Jose Sulantay šetřil hned několik klíčových opor.

Dnes tomu tak rozhodně nebude, nýbrž jeho svěřence čeká zápas o čtvrtfinále, který může být jejich posledním na probíhajícím šampionátu. Díky vítězství ve skupině mají Jihoameričané výhodu v tom, že nemuseli tolik cestovat, zápas s Portugalci totiž sehrají v Torontu, kde hráli s Kongem. „S Portugalci to bude těžký, jelikož patří bezpochybně k nejlepším týmům Evropy. Chceme-li postoupit, pak musíme podat náš nejlepší výkon,“ řekl Sulantay, trenér Chile.

Jeho slova mají rozhodně svou váhu, přesto se možná od Portugalců čekalo víc. Na MS přivezli stejný výběr, se kterým se loni zúčastnili ME, kde nepostoupili ze skupiny na úkor dvou pozdějších finalistů - Španělska a Skotska. V prvním zápase na kanadském Mistrovství si svěřenci Jose Couceira poradili s outsiderem skupiny - Novým Zélandem. O vítězství rozhodl svými dvěma brankami Bruno Gama, mladičká hvězda Bragy.

Rozhodně tak dobře jim však nevyšel další zápas, na Mexiko nestačili v poměru 1:2. Stejným výsledkem prohráli Pyrenejci i s Gambií a tak jen díky vývoji ostatních skupin postoupil do osmifinále ze třetího místa. „Žádný tým nechce prohrávat. A proto ani my jsme nechtěli prohrát naše dva předchozí zápasy, ale tým se teď psychologicky zotavil a je silnější,“ myslí si kouč Portugalska, který dnes bude postrádat svou největší hvězdu Bruno Gamu, jenž si zlomil nohu. „Nemohu skrývat skutečnost, že Bruno byl důležitý, ale je to fotbal. Hráči se zraní a my musíme nalézt řešení.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápase poměrně vyrovnané - na vítězství Chile si můžete vsadit s kursem 2.10. Na Portugalce nabízí bwin kurs 3.00 rovné. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje po 90 minutách do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.30.

Reklama