Hlavní obsah

Další Dentův pokus o návrat

Příznivci bílého sportu si mohou mnout ruce, vždyť není jediného dne bez zajímavých utkání. Dneškem startují další čtyři turnaje ATP, rovným dílem rozdělené mezi halu a oranžový povrch. Podnik v San Jose patří mezi ty halové, a nese název SAP Open. Tenisté si zde rozdělí více než půl milionu amerických dolarů. V jednom z duelů prvního kola na sebe narazí Taylor Dent a Bobby Reynolds.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Taylor Dent pochází z Newport Beach. Sedmadvacetiletý Američan na sebe upozornil před sedmi lety ve Wimbledonu, kde do té doby prakticky neznámý hráč postoupil do třetího kola. Následně v Newportu získal první ze svých čtyř titulů. O rok později zažil nejlepší sezónu v kariéře. Přemožitele nenašel v Memphisu, Bangkoku a Moskvě. Slušných výsledků dosahoval ještě další dvě léta, například z olympijských her v Aténách odjížděl coby čtvrtý. V únoru 2006 však přišlo zranění, na kurty se vrátil až o více než pětadvacet měsíců později. Loni pouze paběrkoval na challengerech.

V současnosti tenista sedmé světové stovky zahájil nový rok v Brisbane, a po dlouhé době mohl slavit vítězství v duelu podniku ATP. Po zdolání Darcise ale nestačil vzápětí na Gasqueta. V Melbourne obdržel od pořadatelů divokou kartu, jenže se s turnajem rozloučil v prvním kole, v pěti setové bitvě totiž podlehl krajanu Delicovi.

Rodák z Cape Cod, Bobby Reynolds, není tak známým. Na svůj premiérový titul z elitních podniků stále čeká. Přesto má výkonnost šestadvacetiletého hráče stoupající tendenci. Prorazil na Australian Open 2005, z kvalifikace dokráčel až do třetího kola. Nadále působil především na challengerech, ovšem čtvrtfinále z Washingtonu v témže roce ukázalo, že uspět umí i na prestižnějších podnicích. V uplynulých dvanácti měsících ovládl trojici challengerů na americké půdě. Postup mezi nejlepší osmičku v Delray Beach a Indianapolis, v soutču se třetím kolem Wimbledonu, zapříčinili výrazný žebříčkový skok Reynoldse.

Průběžně třiašedesátý tenista planety odstartoval letošní sezónu v Brisbane. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci podlehl v prvním kole Nishikorimu z Japonska. Sítem předkol prošel též v Aucklandu, kde připojil také skalp Oscara Hernandeze. Robinu Soderlingovi poté vzdorovat už nedokázal. S Australian Open se rozloučil také brzo. Tentokrát mohl naskočit rovnou do hlavní soutěže, Tommy Robredo mu povolil pouhých osm her.

Titul v San Jose obhajuje Andy Roddick. Tak vysoko jeho krajané asi nepomýšlí. Přesto ambice obou dnešních soupeřů sahají dále než k prvnímu kolu. Uspěje v premiérovém měření sil zkušenější Dent, či jeho cestu turnajem Reynolds ukončí? Bwin vypsal na výhru Denta kurs 1.79., pokud věříte Reynoldsovi, je pro vás připraven kurs 1.91.

Reklama