Hlavní obsah

Eden uvidí derby s Bohemians

Gambrinus liga má dnes na programu dvě pikantní předehrávky. Pražská „S“ čekají příští týden odvetné duely 3. předkola Ligy mistrů a už dnes se tak poperou v ligové soutěži. Slavie si generálku na Fiorentinu opepří rovnou derby, které sehraje s Bohemians Praha.

Článek

Slávisté nevstoupili za obhajobou ligového titulu nejlépe, když na úvod prohráli v Liberci a před týdnem zaváhali i v Plzni. Jedinou výhrou tak pro Sešívané prozatím zůstává ta domácí s nováčkem z Příbrami. Stále nový Eden může dnes Slávistům přinést další tři body a opět v zápase s nováčkem.

„Musíme hrát nátlakově a mnohem agresivněji než jsme předvedli v Plzni. Zkrátka být aktivní a dostat jejich hráče pod tlak, samozřejmě ideální by bylo, vstřelit co nejdříve první gól, protože od toho se potom odvíjí další průběh utkání,“ říká před zápasem kouč Karel Jarolím, jehož tým v Plzni inkasoval na konečných 1:1 až v nastaveném čase druhého poločasu. Trenér Slavie se stále musí obejít bez Lukáše Váchy, Petera Grejciara, Vladimíra Šmicera a Františka Dřížďala.

Čtyři body po třech kolech mají i Bohemians, kteří loni ovládli druhou nejvyšší soutěž a vystřídali tak své jmenovce s přízviskem 1905 mezi elitou. V prvním kole sice podlehli doma Olomouci, ale následně uhráli bezbrankovou remízu v Českých Budějovicích a minulý týden porazili před vlastními fanoušky Kladno, když se na výhře 3:1 podílel dvěma brankami Marek Kincl. „To, že jsem dal dva góly je jen taková třešnička. Důležité jsou tři body,“ konstatoval po zápase bývalý kanonýr například Sparty.

Favoritem utkání jsou podle expertů bwin Slávisté, jejichž vítězství ocenili kursem 1.25. Vsadit si můžete i na remízu a to s kursem 5.00 rovných, nebo rovnou na vítězství Bohemians - kurs je 9.00.

Reklama