Hlavní obsah

Hantuchová si zahraje v New Havenu čtvrtfinále

US Open se blíží mílovými kroky a na přípravu už zbývá posledních pár dnů. Sehrát nějaké ten zápas před závěrečným grandslamem sezony přijela do New Haven i Daniela Hantuchová, která včera odvrátila tři mečboly v zápase s Olgou Govorcovovou a dnes ji čeká talentovaná Alize Cornetová.

Článek

Osmnáctiletá Francouzka se stala noční můrou Nicole Vaidišové, kterou neporazila jen na uplynulém Olympijském turnaji, ale také právě v New Havenu. Pomstít ji dnes může už zkušená Slovenka, která na Cornetovou umí zahrát. Střetla se s ní loni i letos na Australian Open a z obou duelů odcházela jako vítězka po dvou setech.

Přesto je dnes favoritkou Alize Cornetová, která letos udělala obrovský pokrok a asi to nebude dlouho trvat a přeskočí i současnou nejlepší Francouzku na okruhu WTA - Marion Bartoliovou. V tuto chvíli je totiž už 18. nejlepší hráčkou světa, k čemuž jí pomohl i premiérový titul mezi elitou, který získala v Budapešťi. Do finále se navíc probojovala v Acapulcu a Římě, o kolo dříve skončila na Amelia Island a v Charlestonu.

Dalšímu semifinále má navíc blízko nyní v New Haven, kde kromě Vaidišové porazila už Katarinu Srebotnikovou. Další soupeřkou jí bude už zmiňovaná Daniela Hantuchová, současná 12. hráčka světa. Slovenska si však letos nevede tak dobře jako loni, kdy triumfovala na turnajích v Indian Wells a Linci. Letos si nezahrála ještě ani finále, i když mu byla blízko na Australian Open. Do závěrečného zápasu se však může probojovat nyní v New Haven, kde si ve 2. kole poradila s Běloruskou Govorcovovou.

„Jsem šťastná, že se mi podařilo postoupit do čtvrtfinále. Byl to velmi těsný zápas a stále nemůžu uvěřit tomu, že jsem ho dotáhla do úspěšného konce. Soupeřka měla ve dvanáctém gemu tři mečboly, no zabojovala jsem a vyplatilo se,“ konstatovala po včerejším zápase Hantuchová.

Myslíte si, že dnes Cornetová potvrdí svou formu? Pak využijte sázky na Francouzku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.55. Daniela Hantuchová stále patří ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Slovenku vsadíte s kursem 2.28.

Reklama