Hlavní obsah

Kladno chce posílit své postavení

, 2. února 2007

Česká hokejová extraliga má před reprezentační pauzou kolo, které je roztažené do několika dnů. Jedno utkání bylo totiž před třemi týdny předehráno a další se odehraje až zítra před televizními kamerami. Desátou příčku bude tentokrát hájit Litvínov hostící poslední Vsetín. Přidržet se ho bude chtít Znojmo mířící na Slavii. V závěsu za nimi číhá také Třinec, který dnes může bodově dostihnout svého hostitele.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Kladna Martin Procházka.

Článek

Kladno však vykazuje v posledních deseti zápasech z klubů deroucích se na příčky zajišťující play off nejlepší formu. Obdrželo v nich na své poměry například poměrně málo gólů, když se mu podařilo stlačit průměr inkasovaných branek pod tři na zápas. Moravským soupeřům ze svého okolí však na druhou stranu doma Kladno rozdalo poměrně dost bodů. Středočeský klub dosáhl prodloužení hostování zkušeného Bělohlava. Mimo hru zůstává Frolík a mužstvo opustil obránce Mrázek. Kladno očekává, že dnes jako první tým ligy překoná hranici sta vstřelených branek na vlastním ledě v této sezóně.

Třinec jich venku nastřílel sotva polovic, i když poslední utkání hrané na cizím ledě se mu v tomto směru vydařilo. Horší to bylo s bodovým ziskem. Po Vánocích odehrál venku šest zápasů a získal v nich jeden bod. Když se k tomu přidaly některé vskutku ostudné domácí ztráty, přišel rychlý posun tabulkou směrem dolů. Třinec se rozhodl zareagovat pokusem o nové vyřešení brankářského rébusu, když přilákal Čechmánka. Tomu úterní premiéra vyšla, protože pomohl vyhrát mužstvu první zápas v samostatných nájezdech. Další posilou se stal Lotyš Stals. Třinec tak také řeší rozsáhlou marodku, na níž se nachází pět důležitých hráčů.

Bookmakeři bwin zřejmě i z tohoto důvodu favorizují domácí tým. Na výhru Kladna vypsali kurs 1,75. Domácí potřebují zrovna dnešního soupeře porazit také kvůli tomu, že s ním zatím mají negativní bilanci vzájemných zápasů, která by též mohla na konci základní části sezóny rozhodovat. Hosté na ledě dnešního soupeře zvítězili v minulé sezóně po dlouhých čtyřech letech. Dnes si lze na Třinec vsadit v kursu 3,55.

Reklama