Hlavní obsah

Obhájí Tursunov prvenství v Indianapolisu?

Tenisový turnaj v hlavním městě Indiany čeká dnes večer poslední duel, ve kterém se po roce znovu představí Dmitrij Tursunov. Loni si ve finále poradil s Kanaďanem Dančevičem, nyní ho čeká Gilles Simon, který je prvním Francouzem od roku 1994, jenž se ve finále v Indy představí.

Článek

Hned na úvod si Dmitrij Tursunov poradil s krajanem Kunicynem, následně mu vzdal domácí Odesnik a recept na ruského tenistu nenašel ani Paul Capdeville. Rozhodně nejtěžší překážka čekala na rodáka z Moskvy v semifinále, kde ho vyzvala nasazená jednička James Blake, který po vyhrané první sadě další dva sety nezvládl.

„Nevím, co se stalo. Nedařil se mi první servis, když bylo potřeba. Takové věci se prostě stávají,“dodal po porážce Blake.

Na začátku sezony se aktuálně 32. hráči světa rovněž dařilo, když po čtvrtfinále v katarském Dauhá zvítězil na turnaji v Sydney. Další povedenější výsledek si připsal až na konci března v Miami, kde došel do čtvrtého kola. Tam ho ale zastavil Tomáš Berdych. V antukové části sezony se 25letému tenistovy příliš nevedlo, když nejdále došel do třetího kola v Barceloně a na Roland Garros. Ruský tenista preferuje především rychlý beton, na kterém dosud posbíral všechny čtyři tituly a dnes si brousí zuby na další.

I Gilles Simon uvádí jako svůj nejoblíbenější povrch beton, ale paradoxně jediný titul získal v květnu na antuce v Casablance, kde vyřadil například krajany Gicquela, Tsongu či Benneteaua. Ještě v úvodu sezony došla světová pětadvacítka do třetího kola na Australian Open, v Marseille a v Rotterdamu skončila před branami finále. Na nedávno skončených travnatých turnajích v Nottinghamu a Wimbledonu vypadl francouzský tenista v obou případech ve třetím kole.

Zde v Inidanapolisu zdolala nasazená dvojka krajana Mahuta, Němce Beckera, Tommyho Haase a naposled domácího Sama Querreye. „V polovině druhé sady začal vypadat unaveně. Tento zápas si budu dlouho pamatovat, protože jsme nepředváděli špičkový tenis, ale byla to obrovská bitva,“ dodal 23tenista po třísetovém souboj s Američanem Querreyem, ve kterém nasázel 11es.

Mírným favoritem je podle bookmakerů bwinu Dmitrij Tursnov s kursem na výhru 1.60. Na vítězství Gillese Simona si můžete vsadit v kursu 2.05.

Reklama