Hlavní obsah

Portsmouth přivitá Wigan

Aktuálně sedmý celek nejvyšší anglické fotbalové soutěže, Portsmouth, vyzve na domácím stánku Wigan, který na osmnácté příčce dělí od posledního Tottenhamu jen dva body. Oba dnešní soupeři mají velkou motivaci znovu bodovat naplno. Portsmouth nevyhrál tři a Wigan poslední čtyři zápasy.

Článek

Portsmouth v říjnu nedokázal navázat na domácí vítězství proti Tottenhamu a Stoku. Bezbrankovou remízu na hřišti Aston Villy však příznivci Pompey jistě brali. Úplně spokojeni však nejspíš nebyli s remízou proti Fulhamu, když domácí o tři body připravil až v 87. minutě útočník Clint Dempsey.

Po odchodu Harryho Redknappa převzal tým bývalý dlouholetý obránce Arsenalu, Tony Adams. Ten při premiéře na lavičce Pompey udělal hned zprvu překvapivý tah, když do souboje s Liverpoolem (0:1) nenasadil od úvodu Jermaina Defoa. „Chci, aby byl Jermain naším nejlepším střelcem a může se stát i králem střelců celé soutěže. Proti Liverpoolu jsem chtěl ve venkovním utkání zkusit něco netradičního – 3:0 jsme prohráli v Braze a 6:0 proti Manchesteru City,“ říká 41letý trenér Portsmouthu, který dnes nejspíš sáhne opět ke hře na dva útočníky – Crouche a právě Defoa.

V základní sestavě na Anfield Road se objevil také Nigerijec John Utaka, který pod vedením trenéra Redknappa letos ještě ani jednou nenastoupil. Na pravé straně obrany by měl Noe Pamarota nahradit uzdravený Glen Johnson. Na stoperu naopak nejspíš zůstane Younes Kaboul, neboť Sol Campbell ještě nenabral dostatečnou kondici.

Wigan má za sebou rovněž zápas s Liverpoolem a v osmém kole byl mu rovnocenným soupeřem. Díky dvěma brankám egyptského útočníka Amr Zakiho hosté dvakrát vedli, ale Reds dokázali nepříznivý vývoj otočit a zvítězili 3:2. Následně Wigan utrpěl v domácím prostředí debakl 0:4 od Aston Villy a nepovedl se mu ani středeční duel ve Fulhamu, kde Latics prohráli 0:2.

„Po neúspěchu ve Fulhamu musíme začít od základů. Takový defenzivní výkon, jako ve středu, už nesmíme opakovat. Rád bych hodil říjen za hlavu. Byl to pro nás hodně špatný měsíc, prohráli jsme všechna čtyři utkání,“ konstatuje manažer hostí Steve Bruce.

Na vítězství Portsmouthu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.75. Na výhru Wiganu si můžete vsadit v kursu 4.45 a na remízu je kurs 3.30.

Reklama