Hlavní obsah

Potvrdí Hartlepool roli favorita?

Reprezentační přestávka se v Anglii týká kromě Premier league i druhé nejvyšší fotbalové soutěže, nikoliv už těch nižších. Jedním z nejzajímavějších duelů na Britských ostrovech je tak dnes souboj Hartlepoolu s Bournemouthem v rámci League One.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Hartlepool před dvěma lety sestoupil ze třetí nejvyšší anglické soutěže, ale hned loni se do ní s velkým přehledem vrátil. Právě tato soutěž je pro tento klub maximum - nikdy nehrál výše. Do letošní sezony vstoupili Pools jako tradiční nováček a momentálně jsou tak ve středu tabulky. Byli by na tom lépe, ale jejich výkony jsou dosti nevyrovnané, tradicí se stalo, že zvítězí, týden poté prohrají a toto se opakuje pořád dokola.

Z tohoto hlediska by dnes svěřenci trenéra Dannyho Wilsona měli zvítězit, jelikož před týdnem prohráli na hřišti Huddersfieldu 0:2. Pomoci tomu mohou už i uzdravení David Foley, Andy Monkhouse, James Brown a Ben Clark. Otazník startu však stále visí nad dvojicí Gary Liddle - Matty Robson.

Hartlepool by dnes měl zvítězit i z pohledu na tabulku, jelikož soupeř v podobě Bournemouthu je v tuto chvíli předposlední. Už loni měli Cherries problémy, když se nakonec zachránili jen tak-tak. Postavení Bournemouthu v tabulce tak má sestupnou tendenci, vždyť před třemi lety bojoval o postup.

Letos ho však pravděpodobně čeká boj o udržení, i když na venkovních hřištích muži kouče Kevina Bonda vyhráli dokonce už třikrát. Doma však tříbodový zisk nezaznamenali a to je bezesporu hlavní fakt jejich současného postavení v tabulce. Dnes hrají ale Cherries venku a nemají tak opět moc co ztratit, situaci jim však komplikují absence; mladík Sam Vokes plní reprezentační povinnosti, Lee Bradbury je vykartovaný a brankář Neil Moss zraněný. Jediným pozitivem jak tak v tomto směru návrat uzdraveného Jamese Henryho.

V roli favorita vstoupí do tohoto zápasu podle bookmakerů společnosti bwin domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.65. Myslíte si, že Bournemouth prokáže své dobré výsledky z cizích stadionů, pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 2.01.

Reklama