Hlavní obsah

Zhasnou již dnes medailové naděje Dánek?

Dalších šest týmů dnes zasáhne na házenkářském mistrovství Evropy žen do bojů čtvrtfinálové skupiny. Jedná se o družstva postoupivší ze základních skupin A a B. V makedonském Ohridu, které je spolu s hlavním městem země Skopje pořadatelem tohoto házenkářského svátku, změří v severském derby své síly celky Dánska a Norska.

Článek

Norky vstupují do druhé fáze turnaje se třemi body. Ze základní skupiny si totiž přinášejí vítězství nad Ukrajinou a nerozhodný výsledek se Španělkami. Dánské bodové konto je o poznání skromnější. Porážka s Rumunskem a remíza v souboji s Maďarkami znamená složitou výchozí situaci, vzhledem k ambicím usilovat ve víkendových zápasech o některý z cenných kovů. Pokud dánský výběr vedený trenérem s českými kořeny, Janem Pytlickem, silné Norsko neporazí, může takřka zapomenout na umístění mezi nejlepší čtveřicí. Poslední čtyři vzájemná klání skončila triumfem Norek.

Aby toho nebylo málo, přišly Dánky o jednu ze svých největších hvězd. Henriette Mikkelsenová, hráčka Viborgu, nevydržela dlouhé odloučení od své osmiměsíční dcery a odcestovala domů. V týmu jí nahradila Mie Augustesenová. Úspěšnost Dánek v dnešním duelu tak bude z velké části záležet na výkonu brankářského dua Christina Pedersenová, Karin Mortensenová, spolu se střeleckou potencí klubové spoluhráčky Mikkelsenové, Rikke Skovovové. Ta nasázela do sítí soupeřek zatím16 branek, což je nejvíc z celého týmu.

Další z řady házenkářek, jejichž zaměstnavatelem je v současné době nejlepší dánský klub Viborg, je Katrine Lunde Haraldsenová. Tato norská gólmanka, s dosavadní 46% úspěšností zde na šampionátu, tak zná značnou část z kádru soupeřek. Výraznou postavou je rovněž Linn Kristin Riegelhuthová, která zaznamenala již 18 přesných zásahů. Potvrzuje tak výbornou formu, vždyť v dresu HK Larvik má v letošním ročníku Ligy mistryň průměr úctyhodných 11 vstřelených gólů na utkání. Trenérka Marit Breiviková musí neustále odrážet tlak médií, v Norsku se totiž po zisku olympijského vítězství v Pekingu očekává zlato i z evropského šampionátu.

Udrží si Norky neporazitelnost i ve svém čtvrtém utkání, či jejich severské rivalky z Dánska dokáží strhnout vítězství na svou stranu? Bwin nabízí na výhru Norska kurs 1.15, na triumf Dánek je kurs 6.75 a na remízu 12.00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články