Hlavní obsah

Tenisty čeká v baráži Davisova poháru Paraguay

LONDÝN

Čeští tenisté se utkají o setrvání ve Světové skupině Davisova poháru s Paraguayí. Rozhodl o tom los v Londýně, barážový duel na půdě Jihoameričanů je na programu od 24. do 26. září. Český výběr se s Paraguayci střetl v historii soutěže dvakrát, jednou prohrál a jednou zvítězil.

Článek

Jiří Novák označil los za docela přijatelný. "To je dálka," řekl patnáctý hráč světa ČTK, když se dozvěděl, kde se bude hrát. "Bude to cizokrajné prostředí a jihoamerická divočina. Lidi i hráči budou určitě šílet, ale je to docela shovívavý los, protože to mohlo dopadnout mnohem hůře. Je smůla, že hrajeme venku a musíme putovat takovou dalekou cestu," uvedl Novák.

Český tým jako jediný v historii soutěže ze Světové skupiny nikdy nesestoupil. Letos začátkem února tenisté prohráli v prvním kole Světové skupiny v Brně se Španěly 2:3. Paraguay postoupila do baráže z první americké zóny přes Brazílii, která ovšem hrála bez svých nejlepších tenistů Gustava Kuertena a Flavia Saretty.

Bývalý československý tým hrál s Paraguayí dvakrát. První zápas v Asunciónu s Ivanem Lendlem a Tomášem Šmídem v sestavě před 21 lety prohrál, ale o pět let v Praze domácí hráči jasně zvítězili.

Neznámý soupeř

Jedničkou Paraguaye je Ramon Delgado, který se proslavil v roce 1998 na French Open. V Paříži tehdy porazil ve druhém kole Američana Peta Samprase a došel do čtvrtého kola, což je jeho grandslamové maximum.

"Toho jediného znám. O dalších jejich hráčích nemám ponětí," řekl Novák. Za paraguayský tým letos hráli rovněž Francisco Rodriguez, Paulo Carvallo a Daniel Lopez.

V dalších zápasech baráže se mimo jiné do Světové skupiny pokusí postoupit Slováci, kteří budou hostit Německo.

Baráž Davisova poháru
Paraguay - ČR
Austrálie - Maroko
Chile - Japonsko
Chorvatsko - Belgie
Slovensko - Německo
Rakousko - Velká Británie
Rumunsko - Kanada
Rusko - Thajsko

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.