Hlavní obsah

České dálkové plavce trápí v Argentině zdravotní problémy

ROSARIO

Českým dálkovým plavcům Rostislavu Vítkovi a Michaelu Mrůzkovi se vstup do seriálu Grand Prix v Argentině nevydařil. Oba doplatili na zdravotní komplikace. Vítek první závod na 15 kilometrů na řece v Rosariu po dvou třetinách kvůli bolestem ramen vzdal, Mrůzek doplaval do cíle s dvacetiminutovou ztrátou na vítězného Itala Simoneho Ecroliho a po závodě ulehl s vysokými horečkami.

Článek

Tuto neděli je na programu druhý závod Grand Prix na 57 km na řece v Santa Fé a zasáhne do něj ještě třetí český plavec Libor Smolka. Ten dorazil do Argentiny v úterý ze Sydney, kde nyní trénuje.

"S rameny mívám občas problémy, po čtyřech okruzích ze šesti jsem vzdal. Plavalo se mi tentokrát špatně. Jsou zde velká vedra, voda v řece měla přes 30 stupňů Celsia. Nyní mě dává dohromady masér," řekl ČTK Vítek.

Mrůzek je na tom zdravotně hůř. "Prodělává zřejmě nemoc z řeky. Má horčeku 39,4, noc prozvracel," dodal Vítek, jenž se až podle nedělního závodu a případné bolesti ramen rozhodne, jak bude jeho sezona pokračovat.

V plánu má ještě dubnový závod v Mexiku, vrcholy roku pak budou mistrovství světa v Kanadě a evropský šampionát na Balatonu. Na obou chce plavat závod na 25 km.

Reklama

Související témata: