Hlavní obsah

Čtyři lodě mají nominaci téměř jistou, rozhodne se v Troji

PRAHA

Již pouze shoda nezvyklých náhod a okolností může ve zbývajících nominačních závodech připravit o místo ve slalomářské reprezentaci aktuálně vedoucí lodě průběžného pořadí jednotlivých kategoriích. Zatímco kanoista Jan Mašek, deblisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek a kajakáři Ivan Pišvejc a Štěpánka Hilgertová mají na svých kontech po dvou vítězstvích a jejich pozice je jasná, na zbývající dvě místa je velká tlačenice.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Rozhodou víkendové závody Českého poháru v Troji. Po sobotě a neděli bude jasné, kteří vodáci se podívají na mistrovství Evropy do slovinského Tacenu a na závody Světového poháru v Aténách, Augsburgu a v Seu d'Urgell. V Troji se uzavře i nominace na mistrovství Evropy do 23 let. To se stejně jako v loňské sezoně uskuteční v polovině srpna v polském Krakově.

"Ty vedoucí lodě to mají takřka jisté, pak jsou tam ale v každé kategorii minimálně tři lodě na dvě místa," upozornil v rozhovoru s ČTK kouč reprezentace Jiří Pultera. Tlačenice vždy bývala mezi ženami, tentokrát je pět adeptů na dvě místa mezi kajakáři. "Je to ale stejné jako každý rok, pořád se utkávají podobné lodě," nenašel změnu Pultera.

Mezi kanoisty mají stejně bodů Ondřej Pinkava, Stanislav Ježek a olympionik Tomáš Indruch, za Hilgertovou se tísní Irena Pavelková, Marcela Sadilová a Vanda Štěpánková, za svobodna Semerádová, v deblech se na tradiční reprezentanty tlačí dvojice Přinda, Vladař a na dvě místa kajakářů se dělají zálusk Ondřej Raab, Jindřich Beneš, Tomáš Kobes, Jan Kobes a Lukáš Kubričan.

Start kvalifikačních jízd obou nominačních závodů je v 10:15, finálová klání začnou vždy ve 13:00. Do konečného pořadí nominace se počítají tři výsledky ze čtyř závodů, při rovnosti bodů rozhodne procentuální odstup.

Průběžné pořadí nominace:
Muži:
C1: 1. Mašek (USK Praha) 18 bodů, 2.-4. Pinkava (Dukla Brandýs nad Labem), Ježek (USK Praha) a Indruch (Dukla Brandýs nad Labem) všichni 12, 6. Gebas (USK Praha) 7.
C2: 1. Volf, Štěpánek (Dukla Brandýs nad Labem) 18, 2.-3. Jiras, Máder a Pospíšil, Pollert všichni 13, 4. Přinda, M. Vladař (všichni USK Praha) 10.
K1: 1. Pišvejc (USK Praha) 18, 2. Raab (Dukla Brandýs nad Labem) 12, 3.-4. Beneš (USK Praha) a T. Kobes oba 8, 5.-6. J. Kobes (Dukla Brandýs nad Labem) a Kubričan (Dukla Brandýs nad Labem) oba 7.
Ženy:
K1: 1. Hilgertová (Dukla Brandýs nad Labem) 18, 2.-3. Pavelková (USK Praha) a Sadilová obě 12, 4. Štěpánková (obě Dukla Brandýs nad Labem) 9, 6. Řihošková (USK Praha) 7.

Reklama

Související témata: