Hlavní obsah

Dědeček i tetičky. Prskavcovi vytvořila rodina v Londýně druhý domov

Londýn

Při londýnské olympiádě o sobě ve slalomovém areálu v Lee Valley dávala vědět rozvětvená rodina Vavřince Hradilka, dokonce i teta na kole dorazila. Na letošním světovém šampionátu se zase o zvýšení návštěvnosti starají blízcí Hradilkova kajakářského parťáka Jiřího Prskavce.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Jiří Prskavec v kvalifikaci kajakářů na mistrovství světa ve vodním slalomu v Lee Valley.

Článek

Family from Jablonec supports Jířa Prskavec (Rodina z Jablonce podporuje Jířu Prskavce) stálo na plakátu v národních barvách, kterým příbuzní dvojnásobného mistra Evropy dávali vědět domácím fandům, komu patří jejich hlasivky.

„Já jsem Pražák, i když narozený v Mělníce, ale táta je z Jablonce. A pak je tu ještě část rodiny z Benátek, ta je zase od mamky. Celkem deset lidí: babička, dědeček, tetičky, strejdové,“ vypočítával rozesmátý Prskavec, koho všechno může v areálu potkat.

Mohl dřív na oběd

„Rodina má Londýn ráda, dlouho se těšili, udělali mi tu skoro domov. Mně se líbí areál, ale nic jiného mě tu tolik nenadchlo, všechno tu stojí hrozně peněz,“ popisoval Prskavec svůj vztah k dějišti světového šampionátu.

Rodinná podpora mu přišla vhod, suverénně postoupil z osmého místa první kvalifikační jízdy, v nedělním semifinále se potká i s 16. Hradilkem a 22. Ondřejem Tunkou. „Můžu dřív na oběd a druhá kvalifikace už by byla psychicky náročnější,“ kvitoval rychlý postup.

V první ostré zkoušce mezi dospělými uspěla jeho nová loď, která mu usnadňuje zatáčení. „Zase mě na ní ježdění hrozně baví. Je to větší loterie a je super, když jsem na startu a vím, že pokud mí nějaká protivodná brána sedne, bude to hustý, a když nesedne, tak ji neprojedu. A když se dostanu do finále, bude to vabank,“ těší se na vodácký adrenalin.

Reklama

Související témata: