Hlavní obsah

O medaile z ME pojedou tři čeští kajakáři a kanoista Ježek

NOTTINGHAM

Všichni tři čeští kajakáři, za to pouze jeden kanoista, postoupili z pátečních kvalifikačních jízd do víkendového programu mistrovství Evropy ve vodním slalomu. V Nottighamu uspěl na C1 pouze obhájce stříbra Stanislav Ježek, zatímco Jan Mašek a Tomáš Indruch se do elitní dvacítky nevešli.

Článek

Maška od ní přitom na prvním nepostupovém místě dělilo jen šest setin. Stejně jako Indruch, který skončil 23., doplatil na trestné body za dotyk branky.

Ježek byl devátý a stejné umístění zaznamenal mezi kajakáři Ivan Pišvejc, ve druhé desítce pořadí si postup zajistili i Vavřinec Hradílek a Michal Buchtel.

Poměrně těsně se podařilo postoupit olympijskému vítězi Alexanderu Grimmovi z Německa, který skončil mezi kajakáři hned za Buchtelem osmnáctý a jen s půlsekundovou rezervou. Ani nejlepší světový kanoista Michal Martikán ze Slovenska nepatřil k nejrychlejším, na šestnáctém místě měl ale před Maškem nakonec k dobru více než půldruhé sekundy. Z prvního místa postoupil jiný Slovák Matej Benuš, kajakářům vévodil domácí Richard Hounslow.

Obě kategorie mají semifinále a finále na programu v neděli. Sobota je vyhrazena závodům kajakářek a deblkanoistů a na startu bude všech šest českých lodí.

Reklama