Hlavní obsah

Běžec Bauer řeší varianty přípravy, ve hře jsou i Němci

PRAHA

Běžec na lyžích Lukáš Bauer se snaží před každou sezónou vymýšlet novinky, aby se udržel mezi elitou. Aktuálně tak řeší, zda má v rovině osobního trenéra pokračovat s Miroslavem Petráskem, s kterým počítá na pozici reprezentačního kouče, nebo třeba opět zkusit německou cestu.

Foto: czech-ski.com

Formu přípravy na příští zimu řeší Lukáš Bauer hlavně s ohledem na rodinu.

Článek

"Každé jaro řeším extrémní varianty, jak co změnit a tohle je další pokračování. Teď se bavíme o variantách," řekl Bauer novinářům, co se mu honí v hlavě.

S Petráskem spolupracuje devatenáct let. "To je český rekord," řekl Bauer a doufal, že Petrásek bude potvrzen ve funkci kouče národního týmu. "Protože náhradu za něj v Čechách absolutně nevidím a Míra to dělá dobře," řekl třiatřicetiletý Bauer.

Jiná je situace ohledně jeho osobního trenéra, kterým byl od jeho začátků v Ostrově právě Petrásek. Bauer ovšem momentálně přemýšlí o jiných variantách. "Rozhodnutí je na mně. Radím se s okolím, s rodinou a teď to vidím tak půl na půl," řekl.

Jedno ví Bauer jistě. Sám sebe nikdy trénovat nebude. "To je cesta do pekel. Jezdím na Božáku sám, ale tréninkový plán mi vždycky psal Míra a pokud bych se vydal novou cestou, tak jednoznačně pod jiným trenérem," prohlásil Bauer.

Možností změny je trénink s částí německé reprezentace. Podobný jednoroční experiment už absolvoval v létě roku 2006 po zisku stříbra na olympiádě v Turíně. "Chystám se s Němci mluvit. Už během posledního svěťáku nějaké kontakty proběhly. Pro mě je výhoda, že jejich centrum je pět kilometrů od nás a měl bych dohled každý den. Ale všechno je předčasné," řekl Bauer. Rozhodnout se chce v květnu.

Jak situaci vyřešit, probírá Bauer s mnoha lidmi - s manažerem, s Petráskem, s doktorem Martinem Koldovským, mluvil i s psychologem Olegem Mazurovem, s nímž spolupracoval před Turínem, servismanem Vítem Fouskem i s manželkou Kateřinou. "Jednoznačně budu brát velký ohled na rodinu, a pak vezmu všechny klady a zápory od jazykového vybavení až po to, jak se konkrétnímu týmu v současnosti daří. Konečné rozhodnutí udělám já, ale rozvíjím si pohledy na věc," dodal.

Reklama