Hlavní obsah

Kraus: Velký glóbus mi veze Valenta

Český lyžař Tomáš Kraus podruhé za sebou vyhrál Světový pohár ve skikrosu a navíc mu patří i Křišťálový glóbus pro nejlepšího mezi všemi akrobatickými lyžaři. Ten mu z kanadského Apexu přiveze skokanský kolega Aleš Valenta. V rozhovoru pro deník Právo Kraus srovnával triumfy ve Světovém poháru, přípravu na další sezónu, nebo o touze dohnat školu.

Foto: www.skicross.cz

Tomáš Kraus s Křišťálovým glóbem.

Článek

Jak jste sledoval víkendové finále Světového poháru akrobatických lyžařů, kde se rozhodlo o vašem celkovém vítězství? Sledoval jsem to, ale měl jsem spočítáno, že i kdyby skokan Daščinskij vyhrál, tak zůstanu první.

Skikros se v kanadském Apexu nejel, jak se k vám tedy dostane Velký křišťálový glóbus? Přiveze mi ho Aleš Valenta.

Světový pohár ve skikrosu jste vyhrál už vloni, jsou oba triumfy srovnatelné? Byly úplně jiné. První byl trochu nečekaný, nikdo se mnou po zdravotních problémech moc nepočítal. Teď se mi dařilo od prvního závodu, všichni se mě ptali, kdy už ten glóbus přivezu.

Uplynulou sezónou Světového poháru jste procházel suverénně. Nehledá se hůř motivace do další sezóny? Já bych to tak neviděl. Když stojím na startu a kouknu na trať, vím, že se musím hodně soustředit, abych vyhrál. Navíc je ještě pár věcí, které chci dokázat, třeba na X-Games...

Uzpůsobíte tomuto cíli letošní přípravu? Nejdřív musím zjistit, za koho budu jezdit. Pokud zůstanu u Fischeru, poslali by několik párů lyží do Ameriky, aby se tam otestovaly. To je asi jediná šance, jak se s těmi specifickými podmínkami vypořádat.

Kolik máte nabídek na přestup? Nějaká jednání probíhají, ale zatím to moc nechci rozebírat.

Co váš čeká po sezóně? Skočíte si konečně padákem, jak už dlouho plánujete? Snad už to na jaře vyjde. Musím ale taky dohnat školu, ještě mě čekají asi dvě nebo tři zkoušky.

Operovanému kolenu budete věnovat nějakou speciální péči? Asi pojedu do lázní, v zimě jsem ho ještě cítil. Navíc tady v Děčíně mám fyzioterapeuta, který mi pomáhá.

Reklama

Související témata: