Hlavní obsah

Šárka Pančochová se na závodech v U-Rampě umístila na skvělém 6. místě

SAAS FEE

V úvodním závodu evropského poháru ve snowboardingu se z českých reprezentantů nejlépe dařilo Šárce Pančochové, která se i přes nepřízeň počasí umístila z 32. závodnic na skvělém 6. místě. Nejlepší jízdu předvedla Sophie Rodriguez z Francie.

Foto: Vernon Deck

Šárka Pančochová

Článek

Ve dnech 26.-27. října se ve švýcarském zimním středisku Saas Fee konal závod evropského poháru v U-Rampě. Šlo o první klání letošní sezóny a české barvy zde reprezentovalo hned několik závodníků. Konkrétně se jednalo o Martina Mikysku, Daniela a Ondru Porketa, Matěje Nováka, Dianu Augustinovou, Kateřinu Vojáčkovou a naši největší naději Šárku Pančochovou, která nám po ukončení finálových jízd poskytla exkluzivní rozhovor.

„Na svůj první závod v letošní sezóně jsem se velmi těšila, 25. října bohužel pořadatelé zrušili tréninkový den a nebylo tedy možné se před závodem pořádně rozjezdit. Při kvalifikačních jízdách jsem se i přes nepřízeň počasí dostala do finále mezi dvanáct nejlepších závodnic. Ve čtvrtek bylo opět velmi špatné počasí a foukal silný boční vítr," uvedla v pondělí jednadvacetiletá závodnice.

"Bohužel nešlo předvádět náročné skoky a všichni jeli spíše na jistotu. Nakonec jsem skončila na 6. místě, z čehož mám velkou radost, protože jsem závody v U-Rampě dlouho nejezdila. Do Saas Fee se ještě vrátím za pár dní na závody světového poháru v U-Rampě a pak v listopadu poletím trénovat a závodit do USA,“ dodala Šárka Pančochová v exkluzivním rozhovoru pro PR team SLČR.

Na 23. místě se pak z 32 přihlášených závodnic umístila Diana Augistonová a z mužů jel nejlépe Matěj Novák, který skončil na 59. místě.

Evropský pohár ve snowboardingu v Saas Fee (Švýcarsko) - U-rampa:
Muži: 1. Scherrer (Švýc.) 91,5, 2. Laari (Fin.) 88,2, 3. Haller (Švýc.) 83,2, ...59. Novák 33,3, 71. O. Porkert (oba ČR) 18,0.
Ženy: 1. Rodriguezová (Fr.) 91,0, 2. Hallerová (Švýc.) 83,8, 3. Thovexová (Fr.) 80,8, ...6. Pančochová 67,5, 23. Augustinová 34,3, 25. Vojáčková (všechny ČR) 30,3.

Reklama

Související témata: