Hlavní obsah

Pardubice - Jihlava 0:0Vysočina se po gólové bídě posunula do čela druhé ligy

Praha

Fotbalisté Jihlavy se po bezbrankové remíze v Pardubicích posunuli do čela tabulky druhé ligy o bod před České Budějovice. Jihočeši však mají k dobru nedělní zápas 16. kola proti poslednímu Žižkovu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jihlavy oslavují gól na archivní fotografii.

Článek

Utkání v Pardubicích příliš velkých šancí nenabídlo. Jihlavský Machuča ve 36. minutě zblízka přestřelil branku, na začátku druhé půle zase domácí gólman Letáček vytěsnil pokus Novotného.

Pardubický obránce Kopřiva v 81. minutě dostal druhou žlutou kartu, ale Východočeši remízu udrželi. Na svém hřišti neprohráli ani v osmém zápase druholigové sezony a v neúplné tabulce jsou čtvrtí.

Duel v Pardubicích byl zároveň loučením s jihlavským asistentem trenéra Michalem Šmardou, který hned po utkání zamířil za koučem Martinem Svědíkem na lavičku prvoligového Slovácka. Zápas tak hodnotil Roman Kučera, jenž pro poslední podzimní duel doplnil realizační tým Vysočiny.

„V první půli dominovaly defenzívy. Zato druhý poločas byl oboustranně výrazně zajímavější, na obou stranách jsme viděli zajímavé pasáže hry a nebezpečné situace. Naší hře výrazně prospělo, když jsme do hry nasadili Klobásu. Zápas se začal lámat v náš prospěch a získali jsme převahu. Deset minut před koncem ráz utkání výrazně ovlivnilo vyloučení domácího stopera Kopřivy a my jsme ve zbývajícím čase duelu dominovali," poukázal Kučera.

„Bohužel, naše neschopnost dostat do předfinální a finální fáze kvalitní balon rozhodla, že jsme utkání nakonec nedokázali dovést do vítězného konce. Škoda, mohli jsme v Pardubicích udělat vítěznou tečku za podzimem. Před utkáním bychom remízu asi brali, ovšem na základě průběhu druhého poločasu si myslím, že jsme byli vítězství blíže," lituje Kučera.

Ve druhém dnešním duelu Sokolov na závěr podzimu doma deklasoval Vítkovice 4:0. Baník poslal do vedení v 11. minutě Vávra. Slezany dlouho držel ve hře pozorný brankář Šustr, ale sokolovský tým v závěru definitivně rozhodl, když se mezi 69. a 85. minutou trefili Liener, Kosak a Stropek. Vítkovice prohrály poslední tři zápasy při skóre 1:14.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
FK Pardubice - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Nenadál - Dobrovolný, Poživil. ŽK: Kopřiva, Jeřábek, Petráň - Šefčík. ČK: 81. Kopřiva (Pardubice). Diváci: 527.
Pardubice: Letáček - Prosek, Kopřiva, Jakub Klíma, Čelůstka - Jeřábek - Mužík (90.+1 Sokol), Kovář (79. Solil), Tischler (84. Zukal), Fousek - Petráň. Trenér: Novotný.
Jihlava: Vejmola - Vaculík, Štěpánek, Vedral, Preisler - Šlein (82. Šefčík), Fulnek, Ljovin (61. Klobása), Machuča - Novotný (79. Javůrek), Jiří Klíma. Trenér: Kučera.
Baník Sokolov - MFK Vítkovice 4:0 (1:0)
Branky: 11. Vávra, 69. Liener, 83. Kosak, 85. Stropek. Rozhodčí: Marek - Vitner, Polák. ŽK: Ožvolda (Vítkovice). Diváci: 410.
Sokolov: Belaň - Ruml, Ševčík, Stropek, Jakub Dvořák II. - Glaser (61. Liener), Machek - Štípek (86. Voleský), Hlavatý, Beránek (74. Kosak) - Vávra. Trenér: Hejret
Vítkovice: Šustr - Celba, Mikula, Cverna, Hýbl - Pašek, Ožvolda, Vasiljev (88. Moučka), Súkenník, Bzirský - Mrázek (60. Mišinský). Trenér: Balcárek.

Reklama

Související témata: