Hlavní obsah

Olomouc B brankami šestnáctiletého Petra vyhrála v Třinci 2:0

TŘINEC

Fotbalisté olomouckého béčka s šesti dorostenci v sestavě porazili v sobotním utkání 20. kola druhé ligy Třinec na jeho hřišti 2:0 a připsali si tři důležité body v boji o záchranu. Oba góly hostů vstřelil útočník Jakub Petr, který v úterý oslaví teprve sedmnácté narozeniny. Domácí na desátém místě mají před dnešním soupeřem, který je třetí od konce, už jen tříbodový náskok.

Článek

Hanáci se kombinační hrou ve středu hřiště snadno dostávali před pokutové území, kde třinecká obrana vyráběla hrubé chyby. Dvě z nich využil šestnáctiletý Petr, Olomouc si však vypracovala i další brankové příležitosti. Ale Nepožitek ve 24. minutě a v závěru utkání střídající Chmelíček mířili vedle.

Třinečtí působili zakřiknutě, přesto si také vypracovali šance, ale dvakrát Malíř a jednou Ceplák zvolili zbrklé zakončení. Druhému gólu Hanáků předcházela chyba Čelůstky a ve zbývajících dvaceti minutách už se domácí na zdramatizování zápasu nezmohli.

Fotbalisté HFK Olomouc porazili v sobotním utkání 20. kola druhé ligy Sokolov 2:0 a v čele tabulky bodově srovnali krok s vedoucí Viktorií Žižkov. Pražané nastoupí v neděli dopoledne proti třetí Jihlavě.

Do boje o postup se zařadili i Bohemians 1905, kteří získali tři body za výhru 2:0 nad Jakubčovicemi.

Výsledky - 20. kolo:
Třinec - Olomouc B 0:2 (0:1)
Branky: 31. a 69. Petr.
HFK Olomouc - Sokolov 2:0 (1:0)
Branky: 14. Josefík z pen., 59. Kazár.
Jakubčovice - Bohemians 1905 0:2 (0:0)
Branky: 58. Sňozík z pen., 86. Slezák.
Hlučín - Hradec Králové 2:2 (2:1)
Branky: 33. Hanus z pen., 38. Skotnica - 30. Černý, 80. Pilař.

Reklama