Hlavní obsah

Sokolov porazil Ústí díky dvěma brankám Brazilce Costy

PRAHA

Střídající Brazilec Costa zařídil dvěma góly fotbalistům Sokolova v závěrečných deseti minutách vítězství 2:1 nad Ústím nad Labem v sobotním utkání druhé ligy, v jehož závěru navíc neproměnil penaltu. Severočeský tým vedl rovněž zásluhou náhradníka. Skóre otevřel v 70. minutě Boček, který je v Ústí na hostování právě ze Sokolova.

Článek

Domácí měli dvě velké šance hned v úvodu. Po Jiráčkově centru trefil Salák tyč a chvíli nato Bauer dorážející z malého vápna Čadovu střelu napálil břevno. Hosté odpověděli rychlým protiútokem, ale osamocený Procházka poslal z malého vápna centrovaný míč mimo branku. Stínem prvního poločasu bylo zranění ústeckého beka Stárka, které si přivodil při obranném zákroku na unikajícího Macha a byl odvezen do nemocnice.

První branky se diváci dočkali v 70. minutě, kdy předvedl obrovskou chybu domácí brankář Kubásek. U středového kruhu poslal nedůrazným odkopem míč přímo na soupeře a z protiútoku se trefil střídající Boček. Domácí se snažili o vyrovnání a dočkali se o deset minut později. Brazilec Thomas našel na hranici pokutového území krajana Costu, ten si pohrál s obránci a střelou po zemi vyrovnal.

Domácí se pak snažili dát vítězný gól a uspěl znovu Costa. Po faulu na Vondráška se postavil k přímému kopu a z 25 metrů překvapil brankáře Nováka. V 90. minutě Vondrášek vyslal Costu do brejku Costu a gólman zastavil Brazilce faulem. Z penalty však poslal Costa míč jen do tyče a připravil se o hattrick.

Fotbalisté Bohemians získali bod proti Jihlavě v nastavení

Ve čtvrté minutě nastaveného času přišli fotbalisté Jihlavy o vítězství na hřišti Bohemians Praha, kde vedli v poločase 3:1. O dělbě bodů rozhodl Šisler, jenž z trestného kopu trefil přesně roh branky a vyrovnal na 3:3. Stejný hráč se krátce předtím v 86. minutě postaral o snížení.

Bohemians po překvapivé výhře v Hradci Králové tentokrát nepřesvědčili zejména v úvodní části. Vlažným výkonem umožnili Jihlavě už v páté minutě získat vedení. Faldyna přihrál volnému Simrovi a ten po zaváhání obrany otevřel skóre. Vedení však Jihlavě dlouho nevydrželo. V 11. minutě po Fenykově centru vyhrál Brzezina souboj s brankářem Macháčkem a vyrovnal.

Hosté byli v dalším průběhu první půle aktivnější a vyplatilo se. Ve 33. minutě obránce Bartoš unikl po pravém křídle, odcentroval před branku a Simr vstřelil svůj druhý gól. Jihlava byla při chuti, ve 41. minutě po akci a centru Veselého se trefil za Wintrova záda z 18 metrů volný Faldyna.

Olomouc porazila domácí Třinec

První vítězství na soupeřově hřišti vybojovali fotbalisté HFK Olomouc ve 13. kole druhé ligy v Třinci, kde v sobotu vyhráli brankou v poslední minutě. Zápas rozhodl po centru střídajícího Vodáka Kropáček, kterého domácí obrana ve vápně špatně pokryla. Třinec utrpěl šestou porážku za sebou a zůstává beznadějně poslední.

Brankových šancí se v utkání mnoho neurodilo. Pouze v závěrech obou poločasů si vypracovali příležitosti domácí fotbalisté, ale žádnou nevyužili. Jejich hra s jedním útočníkem neměla proti zhuštěné obraně HFK valnou šanci a Třinečtí nezúročili ani žádnou ze standardních situací.

Dukla se jedinou chybou připravila o bod 

Ve Fulneku byli ve vyrovnaném utkání produktivnější domácí, kteří z minima vytěžili maximum. Dobře bránící Dukla udělala jedinou vážnější chybu a zaplatila za ni. V 68. minutě nechali hosté od brankové čáry odcentrovat Vajdu, míč se přes Traxla dostal až ke Smetanovi, který z hranice pokutového území skóroval do odkryté branky.

Pražané se dostali do tří výborných možností, ale Ludačka v prvním poločase a v závěru pak Svatonský s Holubem nebyli v koncovce úspěšní. Fulnek se výhrou rehabilitoval za čtyřgólový výprask v Ústí nad Labem z minulého kola.

Sparta Krč prohrála v Opavě

První příležitost si vypracovala ve 13. minutě Krč. Po narážečce na hranici šestnáctky se dostal do vyložené šance Brazilec Evandro, ale jeho slabá střelba minula opavskou branku. Ve 20. minutě unikl po pravém křídle Partyš, jeho přesný centr hlavičkoval Kozák do Švengrovy nohy a odražený míč poslal pohotově do sítě. Těsně před poločasem vyslal Evandro před gólmana Nováka chytrý lob na Vojtíška, jenž pohodlně vyrovnali.

Ve druhém poločase získali domácí převahu, ale nedařilo se jim v koncovce. Střely Bartesky, Kiši i Partyše mířily těsně nad branku. V 66. minutě gólman Švenger udeřil do obličeje dorážejícího Bartesku, rozhodčí odpískal penaltu a brankáře vyloučil. Z penalty zajistil Mezlík Opavě vítězství. Pražané se sice nevzdali ani v deseti, ale vyrovnat nedokázali.

Chmelíček zařídil tři body pro Slovácko

Fotbalisté Slovácka porazili Hlučín 2:0 brankami útočníka Aleše Chmelíčka, který je s pěti góly nejlepším střelcem loňského účastníka nejvyšší soutěže. Domácí tým se vyhoupl do čela tabulky, odkud jej může sesadit Příbram, pokud v neděli porazí Vítkovice.

Slovácko do utkání vstoupilo drtivým tlakem. V první pětiminutovce však Eismannovu nebezpečnou hlavičku u tyče vytáhl brankář Kosmál a vzápětí jeho branku z šesti metrů o nepatrný kousek přehodil hlavičkující Šultes.

Domácí si udržovali převahu, Hlučínští však zodpovědným napadáním spoustu jejich akcí přerušili. K zajímavé střele se dostal Kaspřák, hostující brankář míč s obtížemi vyrazil. Vedoucí gól Slovácka přišel ve 40. minutě. Racko odvážně prokličkoval s míčem k brankové čáře a přihrávkou pod sebe našel zcela volného Chmelíčka, který se z metru lehce prosadil.

Po změně stran se hra vyrovnala a dlouho se čekalo na větší šanci. Ale hned ta první skončila gólem. Po závaru před hlučínskou brankou si zpracoval míč na prsou Fischer a přihrávkou naslepo za sebe vyzval k zakončení Chmelíčka, který míč napálil nekompromisně kolem padajícího Kosmála. V závěru ještě Slovácko nedotáhlo do konce několik nebezpečně vypadajících brejků.

Výsledky 13. kola 2. fotbalové ligy:
Sokolov - Ústí nad Labem 2:1 (0:0)
Branky: 81. a 86. Costa - 70. Boček. Rozhodčí: Drábek - Lhoták, Jiřík. ŽK: Costa - Mašanský, Boček, R. Novák. Diváci: 1180.
Sokolov: Kubásek - Kura, Hájovský, Němeček, Thomas - Bauer, Čada, Jiráček, Mach (82. Habai) - Šorfa (67. Vondrášek), Salák (59. Costa). Trenér: Abrhám.
Ústí nad Labem: R. Novák - Stárek (41. Benko), Džuban, T. Novák, Dvořák - Mašanský, Valenta, David (88. Mahmutovič), Benčík - Procházka (67. Boček), Martykán. Trenéři: Lacina, Habanec.
Bohemians Praha - Jihlava 3:3 (1:3)
Branky: 86. a 90.+4 Šisler, 11. Brzezina - 5. a 33. Simr, 41. Faldyna. Rozhodčí: Makovička - Pospíšil, Urban. ŽK: Macháček, Fenyk, Galbavý - Mezlík. Diváci: 550.
Bohemians: Winter - Macháček, Obermajer (22. Birhanzl), Lukeš, Hajník (46. Galbavý) - Fenyk (83. Jandzik), Kwame, Šisler, Zoubek - Brzezina, Ibe. Trenér: Urban.
Jihlava: Macháček - Bartoš, Šedivý, Suchý, Cihlář (90. Bayer) - Veselý, Mezlík (66. Lovětínský), Sviták, Vepřek - Simr (77. Rabušic), Faldyna. Trenér: Marko.
Třinec - HFK Olomouc 0:1 (0:0)
Branka: 90. Kropáček. Rozhodčí: Hájek - Douda, Drastík. ŽK: Pindor, Cieslar, Rodrigues - Josefík, Kalvoda. Diváci: 512.
Třinec: Bruk - Krejčíř (79. Lisický), Pindor, Hupka, Martinčík - Malíř, Ďurica, Cieslar, Berger (76. Dombi), Ceplák - Rodrigues. Trenér: Kouřil.
HFK Olomouc: Doležal - Lošťák, Kalvoda, Kotůlek, Josefík - Janeček (69. Dadák), Zlatohlavý, Grim (83. Lukášek), Krutý - Kropáček, Korčián (81. Vodák). Trenér: Kalvoda.
Fulnek - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 68. Smetana. Rozhodčí: Racek - Santarius, Lakomý. ŽK: Přílučík - Kuděla, Svatonský. Diváci: 552.
Fulnek: Pospěch - Vyskočil, Krása, Kaprálik (63. Přílučík), Sedlák - Koštuřík (55. Sokol), Lukaštík, Rozsypal, Vajda - Smetana, Malohlava (46. Traxl). Trenér: Daněk.
Dukla: Rada - Mikula, Palša (73. Hupka), Kuděla, Daněk - Michal, Holub, Ludačka, Hanus - Svatonský, Kunc (73. Pokorný). Trenér: Bittengel.
Opava - Sparta Krč 2:1 (1:1)
Branky: 20. Kozák, 66. Mezlík z pen. - 43. Vojtíšek. Rozhodčí: Možíš - Čecháček, Szarowski. ŽK: Víšek, Kolínek, Barteska - Horkavý, Poláček. ČK: 67. Švenger (Krč). Diváci: 2554.
Opava: Novák - Kolínek, Pejša, Mezlík, Víšek - Partyš (83. Janoviak), Barteska, Matula, Kiša - Kozák, Halaška (76. Dujka). Trenér: Neček.
Krč: Švenger - Švejda, Horkavý, Šrámek, Waldhauser (83. Matějka) - Dubský (69. Švec), Poláček, Vágner, Kounovský - Evandro (76. Kordiak), Vojtíšek. Trenér: Šimurka.
1. FC Slovácko - FC Hlučín 2:0 (1:0)
Branky: 40. a 60. Chmelíček. Rozhodčí: Adámek - Ondo, Kubáň. ŽK: Šultes, Görner, Činčala - Švrček, Bogdaň. Diváci: 3094.
Slovácko: Bolek - Němčický, Šimáček, Vrba, Lysoněk - Racko (70. Činčala), Fischer, Görner, Eismann - Šultes (77. Čtvrtníček), Chmelíček. Trenér: Malura.
Hlučín: Kosmál - Kopecký, Bogdaň, Švrček, Hornyak - Žižka, Melecký (46. Kovář), Prokeš, Moravčík - Galajda (63. Hanus), Vaculík. Trenér: Samec.

Reklama