Hlavní obsah

Jihlava - Třinec 2:0Vysočina na úvod druholigového jara nezaváhala

Praha

Fotbalisté Jihlavy vstoupili do jarní části druhé ligy vítězstvím 2:0 nad Třincem. Vysočina vyhrála i devátý domácí zápas v sezoně a bodově se dotáhla na vedoucí Pardubice, které však k zápasu 17. kola nastoupí ve Vlašimi až v neděli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radim Kučera mohl být spokojený.

Článek

Jihlava o vítězství rozhodla už v prvním poločase. Nejprve se prosadil Jakub Rezek a chvíli po něm přidal druhou branku ekvádorský záložník Luis Arroyo, který na Vysočinu v zimě přestoupil právě z Třince. Jihlava tak udržela domácí neporazitelnost, naopak Třinec natáhl spolu s podzimem sérii bez vítězství na šest kol.

Vysočina se díky výhře dotáhla s 35 body na první Pardubice a upevnila si druhé místo v tabulce. Třetí Brno a čtvrtá Dukla zaostávají o čtyři body, pátý Hradec Králové o pět. Všechny tři celky však vstup do jarní části teprve čeká.

„Tříbodový zisk je pro nás velice cenný a důležitý. Od začátku jsme věděli, do čeho jdeme a že nás opravdu nečeká lehký soupeř. Pomohlo nám, že nám celkem vyšel začátek utkání," pochvaluje si Radim Kučera, trenér Vysočiny.

"Troufám si tvrdit, že jsme zhruba do 35. minuty byli jasně lepší. Vstřelili jsme dvě branky a chybělo nám dotažení některých dalších akcí. Soupeř poté za nepříznivého stavu pookřál, neměl co ztratit, možná i odhodil určitý respekt k našim domácím výsledkům," dodává kouč.

Vrásky mu dělá odstoupení Zoubeleho. „Ucítil bolest v kotníku. Podobnou jako při zranění na podzim. Vyčkáme na podrobné vyšetření. Snad to nebude vážné a bude schopen nastoupit nejpozději za tři týdny po reprezentační pauze. Byl bych rád, kdyby byl zdravý, protože Zub je svojí kvalitou přínosem pro naši hru," poukazuje Kučera.

Jihlava - Třinec 2:0 (2:0)
Branky: 23. Rezek, 26. Arroyo. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Dobrovolný. ŽK: Ciencala, Akulinin, Omasta (všichni Třinec). Diváci: 973.
Jihlava: Vejmola - Křišťál, Diouf, Tlustý, Javůrek - Fortelný, Lacko - Smejkal (90. Šimko), Zoubele (65. Klobása), Rezek - Arroyo (84. Koubek). Trenér: Kučera.
Třinec: Adamuška - Omasta, Kušnír, Bedecs, Puchel (75. Akulinin) - Weber, Machalík (82. Valenta) - Hlúpik, Steinhübel, Cienciala - Wojnar. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: