Hlavní obsah

Prohra v Sokolově připravila Bohemians Praha o první místo

SOKOLOV

Fotbalisté Bohemians Praha prohráli ve druhé lize na hřišti Sokolova 0:1 a přišli v 21. kole o vedení v tabulce. O vítězství domácích v sobotu rozhodl v 51. minutě svou pátou brankou v sezóně nejlepší střelec Baníku Mlika. Dukla Praha v utkání s Hradcem dvakrát ztratila vedení, ale zisk alespoň bodu nakonec proti kandidátovi na postup uhájila.

Článek

Svěřenci trenéra Martina Haška potvrdili, že se jim proti vedoucím týmům tabulky daří, a drží si v odvetné části soutěže neporazitelnost. V úvodním jarním kole zdolali doma Slovácko, kterému tehdy rovněž patřilo první místo.

Na podmáčeném trávníku začali oba soupeři s vysokým nasazením, více ze hry měli aktivnější domácí. V 15. minutě se Duchničova prudká tečovaná střela otřela o břevno Winterovy branky. Pražané zahrozili poprvé ve 20. minutě, ale zcela volný Grznár z hranice malého vápna nezakončil. Postupně se hra vyrovnala. Ve 38. minutě vystřelil Fenyk a po teči jednoho z obránců do protipohybu domácího brankáře skončil míč kousek od levé tyče.

Druhý poločas začali domácí náporem. Hned při prvním útoku se vyznamenal brankář Winter, který vytáhl Duchničovo zakončení směřující do růžku na roh. Aktivní Západočeši se dočkali branky v 51. minutě. Po levé straně utekl Poděbradský, poslal centrovaný míč na hlavu volného Mliky a domácí střelec nezaváhal. I v dalších minutách byli domácí lepší, ale jejich šance zlikvidoval výborný Winter.

Dukla dvakrát vedla

Dukla začala náporem, už ve třetí minutě po kopu z rohu vystřelil z hranice šestnáctky Nečas a Ludačka před brankářem tečoval míč do sítě. Soupeř mohl brzy vyrovnat, ale Dian z přímého kopu těsně minul branku. Až ve 25. minutě po centru Pospíšila se odražený míč dostal k Pilařovi, který už sám před brankářem Radou nezaváhal.

Už za osm minut ale vedla znovu Dukla, poté co Rychlík poslal míč z přímého kopu z 23 metrů do horního rohu. Pražanům ale radost nevydržela ani do přestávky, protože těsně před odchodem do šaten potrestal chybu Palši znovu Pilař.

Druhý poločas už byl na šance chudší, ale v 72. minutě po centru Nečase chybělo Kulvajtovi před brankou k míči několik centimetrů. Čtyři minuty před koncem mohl rozhodnout hradecký náhradník Dvořák, který unikl Palšovi, ale vystřelil těsně vedle.

Čáslav nakonec inkasovala

Domácí tým nepotvrdil rol favorita a remízu zachránil až gólem v poslední minutě. Časlavským fotbalistům k bodovému zisku napomohla situace z 24. minuty, kdy po trestném kopu Kuraka tečoval míč do vlastní sítě fulnecký Traxl. Stejný hráč mohl vzápětí vyrovnat, ale v obrovské šanci jej vychytal gólman Havránek.

Strážce čáslavské branky byl největší oporou hostů, zaskvěl se při dvou nebezpečných pokusech Slončíka a zejména při hlavičce Krásy. Čisté konto ale nakonec neudržel. Na domácí se usmálo štěstí těsně před koncem, kdy se prosadil Pavlík střelou k tyči z hranice šestnáctky.

Hlučín s Třincem bez branek

Především v prvním poločase viděli diváci oboustranně nezáživný fotbal. Domácí se pokusili ohrozit třineckou branku jen dvakrát, ale střely Koubka v deváté i Barcala ve 44. minutě byly velmi nepřesné. Podobně úspěšní, co se týče brankových příležitostí, byli v úvodních 45 minutách také hosté, když střelecké pokusy z kopaček Konečníka a Malíře skončily mimo tyče branky Hlučína.

Po změně stran se hra přece jen oboustranně zlepšila, k tříbodovému zisku to však ani jedno z mužstev dotáhnout nedokázalo. Blízko ke kýženému úspěchu byli domácí v 85. minutě, kdy po rohu Meleckého a hlavičce Sáblíka odvracel z brankové čáry před nabíhajícím Galajdou třinecký obránce Matěj. Slibnou brankovou příležitost si předtím vypracovali i hosté, ale v 77. minutě sebral Bergerovi v pokutovém území Hlučína míč Žižka a zápas tak skončil spravedlivou dělbou bodů.

Také Slovácko s HFK bez branek

V souboji týmů z čela tabulky Slovácko doplatilo na špatnou koncovku a už 241 minut čeká na vstřelení branky. Domácí fotbalisté přitom byli aktivnější, vypracovali si více střeleckých příležitostí a dvakrát trefili břevno. Už ve 12. minutě se to podařilo Matúšovi a jedenáct minut před koncem mířil do stejného místa i Fischer.

Hanáci se sice snažili o nebezpečné protiútoky, na rozdíl od jejich středečního pohárového vystoupení ale jejich akce nebyly příliš nebezpečné. Naopak v týmu Slovácka měl po změně stran ještě další dvě vyložené příležitosti Šultes, který ale rovněž nevyzrál na pozorného brankáře Doležala.

Výsledky druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Bohemians Praha 1:0 (0:0)
Branka: 51. Mlika. Rozhodčí: Hrubeš - Ubias, Urban. ŽK: Jiráček, Čada - Janů, Grznár, Obermajer. Diváci: 1732.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Kura, Hájovský, Poděbradský - Salák, Čada, Javorský, Jiráček - Mlika (89. Fleišman), Duchnič (90. Šorfa). Trenér: Hašek.
Bohemians Praha: Winter - Janů (78. Jandzik), Obermajer, Lencevič, Turtenwald - Zoubek (69. Mičkal), Fenyk, Kwame, Grznár - Brzezina, Galbavý (59. Majer). Trenér: Urban.
Dukla Praha - Hradec Králové 2:2 (2:2)
Branky: 3. Ludačka, 33. Rychlík - 25. a 45. Pilař. Rozhodčí: Moláček - Košec, Teuber. ŽK: Adam, Nečas, Michal - Černý. Diváci: 443.
Dukla Praha: Rada - Buryán, Palša, Hubka, Rychlík - Michal, Adam, Ludačka, Svatonský - Kulvajt (90. Kunc), Nečas (73. Hanus). Trenér: Bittengel.
Hradec Králové: Podhajský - Pospíšil, Wozniak, Němeček, Zbončák - Rezek (77. Dvořák), Vít (70. Chleboun), Riegel (57. Černý), Dian - Pilař, Schulmeister. Trenér: Malura.
Fulnek - Čáslav 1:1 (0:1)
Branky: 90. Pavlík - 24. vlastní Traxl. Rozhodčí: Hájek - Gallo, Čecháček, ŽK: Král, Malohlava, Koštuřík - Haniak, Sedláček, Hozda. ČK: 90.+4 Hozda. Diváci: 523.
Fulnek: Pospěch - Král, Krása, Kaprálik - Vyskočil (79. Koštuřík), Pavlík, Kovář, Slončík, Vajda - Smutný, Traxl (60. Malohlava). Trenér: Daněk.
Čáslav: Havránek - Kotrba, Haniak, Skoupý, Hozda - Kurak, Sedláček, Vošahlík (88. Veselý), Skopalík - Strnad (90.+4 Wolf), Kocourek (87. Jiroušek). Trenér: Medynský.
Hlučín - Třinec 0:0
Rozhodčí: Moudrý - Wilczek, Peřina. ŽK: Chlebek (Třinec). Diváci: 1106
Hlučín: Kosmál - Kopecký, Sáblík, Švrček, Barcal - Moravčík, Melecký, Prokeš, Žižka (90. Kovář) - Koubek (58. Vaculík), Galajda. Trenér: Samec.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Formánek, Matěj - Malíř, Hupka, Berger (86. Ďurica), Konečník - Doubek (87. Lukšík), Maceček (71. Veselý). Trenér: Kouřil.
Slovácko - HFK Olomouc 0:0
Rozhodčí: Možíš - Drastik, Lakomý. ŽK: Eismann, Racko - Toporčák, Zlatohlavý, Spáčil. Diváci: 4677
Slovácko: Bolek - Němčický, Šimáček, Ineman, Eismann - Racko, Görner, Stýskala (67. Činčala), Gonda - Šultes (79. Šturma), Matúš (63. Fischer). Trenér: Kalvoda.
HFK Olomouc: Doležal - Lošťák, Lukášek, Zlatohlavý, Dadák - Krutý, Toporčák (46. Janeček), Jakubovič, Škuta (45. Spáčil) - Kropáček (88. Korčian), Vodák. Trenér: T. Uličný.

Reklama