Hlavní obsah

Ústí nad Labem podlehlo oslabeným Vítkovicím

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem nezvládli domácí zápas se soupeřem v boji o záchranu a prohrou 0:1 s Vítkovicemi si zkomplikovali situaci na konci druholigové tabulky. Průměrný zápas rozhodl těsně po přestávce po nedorozumění ústecké obrany Pulkert. Severočechům nepomohla ani početní výhoda v závěrečné dvacetiminutovce.

Článek

V prvním poločase se hra odbývala mezi šestnáctkami a oba brankáři měli práci jen při standardních situacích. Pět minut po přestávce si domácí obránci dávali přednost tak dlouho, až míč doputoval k nekrytému Pulkertovi, pro kterého nebyl problém dopravit jej do branky.

Ústí pak zvýšilo tlak na vítkovickou branku, ale výsledkem byla jen série rohových kopů. V 72. minutě utekl vítkovické obraně Mahmutovič, kterého těsně před šestnáctkou srazil Švehla a uviděl červenou kartu.

Početní převahu však fotbalisté Ústí nevyužili, jejich první nebezpečnou střelu v zápase zlikvidoval vítkovický brankář Kraus až čtyři minuty před koncem.

Příbram vyhrála v Hradci Králové

V duelu dvou adeptů na postup do první ligy se vše podstatné odehrálo až v poslední čtvrthodině, třebaže už v prvním poločase si soupeři vytvořili řadu nadějných šancí. Mušku však fotbalisté našli až v úplném závěru.

Poprvé se skóre měnilo až v 74. minutě, kdy po rohu Příbrami nedokázala hradecká obrana odkopnout míč a z levé strany pokutového území se střelou k bližší tyči prosadil Jales.

Domácí se nesložili a šest minut před koncem byli odměněni vyrovnáním. Z pravé strany rozehrál standardní situaci Čupr a těsně před gólmanem změnil dráhu míče Pilař. O chvíli později po Zbončákově střele dostal míč do příbramské sítě opět Pilař, ale rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu.

Rozhodnutí padlo v nastavení. Příbramská obrana zblokovala Čuprovu střelu a následný bleskurychlý protiútok zakončil gólem náhradník De Oliveira.

Druhá liga:
Ústí nad Labem - Vítkovice 0:1 (0:0)
Branka: 50. Pulkert. Rozhodčí: Bílek - Pokorný, Štěrba. ŽK: Džuban, T. Novák, Mahmutovič - Hrdlovič, Lokša. ČK: 72. Švehla (Vítkovice). Diváci: 480.
Ústí nad Labem: R. Novák - Dvořák, T. Novák, Džuban, Hanzlík - Procházka, Valenta, Šmrha (65. Zvonek), Vondrášek - Fousek, Mahmutovič. Trenér: Habanec.
Vítkovice: Kraus - Hrdlovič, Doležal, Švehla, Derych - Pulkert, Motyčka, Křiva, R. Novák - Prohászka, Lokša (73. Mikulenka). Trenér: Grussmann.
Hradec Králové - Příbram 1:2 (0:0)
Branky: 84. Pilař - 74. Jales, 90.+3 De Oliveira. ŽK: Vodehnal, Pilař, Čupr - Nohýnek, Jales, Štochl. Rozhodčí: Možíš - Santarius, Adámková. Diváci: 2321.
Hradec Králové: Podhajský - Pospíšil (81. Chleboun), Wozniak, Němeček, Čupr - Rezek, Krejcar (60. Zbončák), Vít, Dian - Pilař, Vodehnal (52. Dvořák). Trenér: Malura.
Příbram: Hruška - Mácha, Nohýnek, Štochl, Šindelář (25. Costa) - Klesa (90. De Oliveira), Tarczal, Mišun, Hloušek (71. Pilík) - Huňa, Jales. Trenér: Pihávek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články