Hlavní obsah

Most čeká přestavba kádru, zato trenér Žák dostane novou smlouvu

MOST

Bez Patrika Gedeona i řady dalších zkušených hráčů vstoupí do druhé ligy fotbalisté Mostu. Klub vedle Gedeona opustí i Pešír, Rilke a Stožický, stejně tak odejde řada dosud hostujících hráčů, jejichž místo mají zaujmout mladí odchovanci. Zato trenér Robert Žák se o své místo bát nemusí, vedení klubu pro něj už má naopak připravenou roční smlouvu.

Článek

"Gedeon už tu hrát nebude. Projevil zájem o uvolnění, takže jednáme s kluby, které o něj mají zájem," oznámil v úterý novinářům mostecký prezident Petr Kabíček. Vedle zkušeného štítového hráče odejde i útočník Pešír, který míří na další nespecifikované zahraniční angažmá.

Odchody zřejmě postihnou také další fotbalisty. "S hráči jsme před odchodem na dovolenou mluvili a řekli jsme jim, že mají přemýšlet o tom, jestli chtějí v Mostu působit i dál. Skoro všichni mají platné smlouvy," řekl Kabíček. Přesto vzápětí přiznal, že Pilař, Procházka i Škoda mají nabídky z první ligy a o jejich odchodu se bude ještě jednat.

Hinault se asi vrátí

S Mostem se rozloučí i řada hráčů, kteří v něm na jaře hostovali z jiných klubů. Do Sparty se vrátí Švenger a Simpson, do Slavie Studík, opci nevyužil klub ani v případě Rilkeho se Stožickým.

Nejistá budoucnost čeká kanadského stopera Andrého Hainaulta. Hostování s opcí ve Spartě skončilo nezdarem a zřejmě se zapojí do přípravy opět v Mostu. "Nevylučuji, že by mohl v Mostě odehrát podzim, ale pro kanadského reprezentanta je druhá česká liga málo," naznačil Kabíček další možný odchod.

Klub se chce co nejdříve vrátit do první ligy, ale spoléhat už bude spíše na mladé odchovance. "Máme skvělou práci s mládeží a od ročníku 89 už máme vyrovnané týmy, všichni si prošli žákovskou ligou. Základna tu je, teď jde o to, jakou šanci dostanou," dodal trenér Žák a za vzor dal proměnu, jakou prošla po sestupu Příbram. "Možná jiná cesta než kvalitní práce s mládeží pro tyhle mančafty nebude," dodal.

Reklama

Související témata: