Hlavní obsah

Karvinské fotbalisty povede bývalý kouč Slovácka Kalvoda

KARVINÁ

Fotbalový kouč Leoš Kalvoda bude od nové sezóny působit na lavičce druholigového nováčka MFK Karviná. Padesátiletý trenér, který byl na jaře předčasně odvolán z funkce v 1. FC Slovácko, se v pondělí s vedením klubu domluvil na vzájemné spolupráci.

Článek

Předseda představenstva klubu Jan Wolf potvrdil, že dohoda s novým koučem je uzavřena, ale odmítl specifikovat bližší podrobnosti. "Mělo by se jednat o dlouhodobější spolupráci," nastínil Wolf.

Kalvoda byl v posledních sezónách úzce spjat s menším olomouckým klubem HFK, který se pod jeho vedením zabydlel v druholigové špici a v loňském soutěžním ročníku do posledních kol bojoval o postup. Letos v zimě ho přetáhlo do svých služeb Slovácko, ale odtud musel Kalvoda po špatných výsledcích a několika prohrách už čtyři kola před koncem jarní poloviny z lavičky odejít.

V Karviné nastoupí do dalšího druholigového angažmá. Někdejší prvoligový celek získal minulý týden práva na účast v soutěži od béčka Sigmy Olomouc, které se po vítězství v Moravskoslezské lize postupu vzdalo.

Z Olomouce míří do mužstva i první posily. Sigma v pondělí Karviné na hostování uvolnila obránce Pavla Suchánka a útočníka Dominika Richtera, kteří na jaře hráli za třetiligovou Lipovou. Po stejné trase se stěhuje i brankář Martin Blaha, jenž hostoval v druholigovém Fulneku.

Reklama

Související témata: