Hlavní obsah

Druhá liga bez favorita

PRAHA

Druhá nejvyšší soutěž fotbalistů odstartuje už v pátek čtyřmi zápasy. V paměti zůstává ještě jarní dramatický konec minulého ročníku, z něhož vykrystalizovalo jako postupující duo Příbram a Bohemians. Ani pro nadcházející ročník se nerýsuje jasný favorit a od prvního kola může jít o bitvu o každý bod.

Foto: SFC Opava

Fotbalisté Opavy (ilustrační fotografie)

Článek

Slovácko přišlo o postup doslova v posledních minutách a vzhledem k dalšímu posílení týmu by jeho chvíle měla přijít v tomto ročníku. V Uherském Hradišti, kde mají nejhezčí stadión v soutěži, tomu věří. Opava sice přišla o kanonýra Kozáka, ale také ve Slezsku vážně pomýšlejí na návrat do nejvyšší soutěže.

Bohemians 1905 mohou opět počítat s velkou podporou fanoušků a hlavně jdou cestou budování silného perspektivního týmu. Ve Vršovicích vědí, že to je běh na dlouhou trať. „Proto nepůjdeme za postupem za každou cenu. Až vstoupíme do první ligy, pak v ní chceme hrát důstojnou roli,“ řekl trenér „klokanů“ Pavel Hoftych. Do Vršovic zamířil uzdravující se útočník Hartig, počítají tu také s hráči na hostování z Letné a z Edenu.

Druhé housle nehodlá v soutěži hrát ani Most, který rovněž opustil nejvyšší soutěž, léta po postupu touží Hradec Králové a na jaře se zvedla Jihlava. Ostatní týmy – Dukla, Fulnek, Ústí, Sokolov, Čáslav, Třinec, Vítkovice – budou spíš bojovat v dolní polovině tabulky, což se týká i nováčků – Karviné a rezervy Sparty.

Reklama

Související témata: