Hlavní obsah

Dukla doma na úvod druhé ligy remizovala se Spartou "B"

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté pražské Dukly na svém hřišti v prvním kole druhé ligy v pátek přivítali sparťanské "béčko". Domácí s mnoha novými tvářemi v týmu, mimo jiné Jiřím Novotným, či Luďkem Zelenkou uhráli s letenským týmem bezbrankovou remízu a zejména předvedenou hrou potěšili 807 přítomných diváků.

Foto: ČTK/Volfík René

Fotbalisté Dukly Praha - ilustrační fotografie

Článek

O úvodní vzrušení se postaral domácí Jan Hubka, který v páté minutě nastřelil z hranice vápna tyč Grigarovy branky. O deset minut později se do zakončení dostal útočník Dukly Luděk Zelenka, ale jeho střela z otočky nemířila mezi tři tyče.

V 16. minutě zahrozili i hosté, ale střela Václava Kadlece z pravého rohu pokutového území šla těsně mimo vzdálenější tyč, kterou o pár vteřin později trefil Sparťan Krob. V 18. minutě Zelenka pouze hlavou tečoval centr z přímého kopu a Kudělovi chyběly centimetry k tomu, aby zakončil.

Domácí se do zakončení tlačili i po změně stran. Pět minut po přestávce nacentroval Hvozda míč, který před Grigarem ve skluzu zasáhl Svatonský a orazítkoval břevno sparťanské branky. O sedm minut později se po rychlém brejku domácích dostal ke střele z 18 metrů František Hanus, ale Grigar jeho pokus k tyči kryl. Branková konstrukce zazvonila i v 72. minutě. Vystřídavší Jan Kadlec krásně uvolnil Petra Glassera, který křížnou přízemní ranou trefil vzdálenější tyč Svobodovy branky. Kadlecovi k odraženému míči chyběl jeden krok.

Dukla Praha - Sparta B 0:0
Rozhodčí: Adam - Ubias, Kovařík. ŽK: Vorel - Glaser, Sedláček. Diváci: 807.
Dukla: Svoboda - Mikula, Kuděla, Novotný, Vorel - Svatonský, Hanus (90.+1 Malý), Hubka, Hozda - Kolomazník (85. Palša), Zelenka (79. Kulvajt). Trenér: Bittengel.
Sparta B: Grigar - Kúdela, Doležal, P. Mareš, Krob - Glaser (89. Jungr), V. Kadlec (58. Sus), Sedláček, Podaný - Holenda, Třešňák (75. J. Kadlec). Trenér: Svoboda.

Bohemians 1905 vyhráli na úvod druhé ligy v Ústí

Bohemians 1905 zahájili svůj boj o návrat do první ligy páteční výhrou 1:0 v Ústí nad Labem. Zápas úvodního druholigového kola rozhodla vlastní branka domácího záložníka Martykána ve 14. minutě.

Klokani splnili na severu Čech roli favoritů. V úvodu zápasu měli sice domácí hráči mírnou územní převahu, ale ve 14. minutě vyrazil ústecký brankář Porcal střelu juniorského reprezentanta Morávka na roh a po něm Martykán prodloužil Haškovu hlavičku do vlastní sítě.

Ve 20. minutě zlikvidoval Porcal Haškovu střelu k tyči a o devět minut později vyrazil pokus téhož hráče, mířící do šibenice. V závěru prvního poločasu vyřešil na druhé straně Sňozík ošemetnou situaci po ústeckém centru včasným vyběhnutím.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči Bohemians. Nejprve Porcal podběhl volný kop, ale stačil ještě míč vyboxovat. V 55. minutě nevyužil hostující Bártek velkou šanci, jeho hlavička z malého vápna mířila těsně vedle.

V 71. minutě zazněla tyč ústecké branky po Lukášově hlavičce. V závěru zápasu domácí zvýšili tlak, ale výsledkem byla pouze Valentova střela z volného kopu, s níž si Sňozík poradil.

Ústí nad Labem - Bohemians 1905 0:1 (0:1)
Branka: 14. vlastní Martykán. Rozhodčí: Hrubeš - Moudrý, Koval. ŽK: Martykán, Bartoš (oba Ústí). Diváci: 1959.
Ústí: Porcal - J. Škoda, Valenta, Bartoš, Dvořák - Franc (83. Zvonek), Volek, Martykán, Benčík - Karlík, Rudnytskyj. Trenér: Habanec.
Bohemians: Sňozík - Marek, Nikl, Lukáš, Rychlík - Moravec, Morávek, Adam, Hašek (70. Kunášek) - Bartek (61. Slezák), Bálek (83. M. Škoda). Trenér: Hoftych.

Fotbalistům Sokolova se náramně povedl vstup do sezóny. V krušnohorském derby porazili Baník Most, který na jaře sestoupil z nejvyšší soutěže a poté obměnil takřka celý kádr. V mostecké jedenáctce nastoupilo sedm nových tváří.

Pikantní byl zápas především pro sokolovského Tomáše Pilaře, bývalého dlouholetého mosteckého fotbalistu, jenž v létě ze severu Čech přestoupil do Sokolova. A byl to právě on, kdo mohl po pár minutách otevřít skóre. Sokolovského Vaněčka ve vápně fauloval Webster a k nařízené penaltě se postavil Pilař, brankář Šavol ale jeho slabou střelu vystihl.

Lépe si už počínal v 10. minutě Duchnič, který krátce předtím musel nahradit zraněného Vaněčka, a přesnou přízemní střelou k tyči překonal gólmana Mostu. Jedinou další střelu mezi tyče si pak do konce poločasu připsal už jen domácí Jedinák, brankář Bertelman však byl na místě.

Po změně stran se uvedl krásnou střelou mostecký Schut, ještě lepší zákrok ovšem vytáhl Bertelman a míč vyrazil na roh. Trestali tak opět hosté. Podrazký obral o míč váhajícího Oboyu a propálil Šavola.

Mostečtí poté přidali a zatlačili soupeře před jeho pokutové území. Největší šanci domácích, Tonevovu hlavičku, ale Bertelman bravurně vyrazil a Sokolov se už o první tři body v sezoně připravit nenechal.

Baník Most - Baník Sokolov 0:2 (0:1)
Branky: 10. Duchnič, 53. Podrazký. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Franěk - Procházka. Diváci: 1523.
Most: Šavol - Loos, Webster, Tonev, Sigmund (46. Trubila) - Hofmann, Jedinák (46. Schut), Štumpf, Oboya - Franěk (59. Mabiala), Mrkvička. Trenér: Žák.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Hájovský, Kura, Čupr - Podrazký, Javorský, Pilař (88. Knakal), Vaněček (6. Duchnič) - Salák, Procházka (80. Šmerda). Trenér: M. Hašek.

Jihlavští fotbalisté úvodní zápasy sezóny vyhrávat neumějí. Také v utkání prvního kola nového druholigového ročníku si připsali do tabulky jen bod za remízu 2:2 s Fulnekem. Vysočina tak nicméně dál drží dlouhou šňůru neporazitelnosti v domácím prostředí.

Rekord jihlavských fotbalistů se ale tentokrát otřásal v základech. Fulnek se prezentoval kvalitní hrou a vedl už od 18. minuty. Jihlavští srovnali krok až čtyři minuty před půlí, kdy z penalty vyrovnal Faldyna.

Hosté ale hned z protiútoku opět strhli vedení na svou stranu. Divokou přestřelku ukončil až z rychlého brejku ihned po rozehrání ve 44. minutě opět domácí Faldyna, který střelou z malého vápna stanovil i konečný výsledek zápasu.

Vysočina Jihlava - Fotbal Fulnek 2:2 (2:2)
Branky: 41. z pen. a 44. Faldyna - 18. Lukaštík, 43. Traxl. Rozhodčí: Kocián - Handlíř, Drastik. ŽK: Vyskočil, Sedlák (oba Fulnek). Diváci: 1650.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Kadlec, Vepřek, Gába - Cihlář (86. Drábek), Schneider, Tlustý, Dupal - Faldyna, Rabušic (75. Tecl). Trenér: Marko.
Fulnek: Pospěch - Švec, Krása (46. Pavlík), Sedlák, Lukaštík - Vyskočil, Kovář, Slončík, Vajda - Traxl, Vrťo (70. Koštuřík). Trenér: Daněk.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články