Hlavní obsah

Juliska se při historickém derby Dukla - Bohemka otřese v základech

PRAHA

Nevídaný nápor fanoušků očekává stadión Dukly Praha na Julisce, kde je v pátek od 19 hodin na programu druholigové derby mezi Duklou a na jaře ještě prvoligovými Bohemians 1905. Zatímco v loňské sezóně chodilo na Julisku v průměru šest set fanoušků, na páteční duel by jich mělo dorazit až pět tisíc. Celková kapacita stadiónu je přitom 28 tisíc, přičemž jedenáct tisíc míst je k sezení, zbytek na stání.

Článek

Poslední derby mezi Duklou a Bohemkou se hrálo v sezóně 1993/94, kdy na tehdy ještě ligové Julisce slavili výhru klokani. Do ochozů se tenkrát přišlo podívat 2588 diváků. Nyní by jich navzdory nepřízni počasí měl dorazit dvojnásobek, přičemž drtivou většinu budou tvořit tradičně věrní fanoušci Bohemky.

"V Dukle jsem půl roku působil, ale teď se na zápas těším hlavně kvůli lidem. Juliska sice není takový kotel jako Ďolíček, ale i tady budeme mít domácí prostředí," je si jistý trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. Jeho  tým z dosavadních dvou utkání druhé ligy získal plný počet šesti bodů při skóre 2:0.

Dukla Praha, která v uplynulé sezóně druhé nejvyšší fotbalové soutěže skončila až na 14. místě a do posledních minut se strachovala o záchranu, má naopak po dvou odehraných zápasech v kolonce získaných bodů jen jeden. Na úvod hrála doma bez branek s rezervou Sparty, před týdnem prohrála v Čáslavi 1:2.

Posily se v Dukle musí sehrát

„I když jsme získali v létě zkušené fotbalisty, neznamená to, že hned budeme vyhrávat zápas za zápasem. Ze dvou utkání máme jen jeden bod, a proto chceme - při vší úctě a s respektem k soupeři - zvítězit. Říká se, že derby nemá favorita, ale vzhledem ke stabilizovanému kádru, ligovým zkušenostem a podpoře diváků je favoritem Bohemka." tvrdí na www.fkdukla.cz generální ředitel Dukly Petr Voženílek.

Jiného názoru je kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych. "Dukla už musí bodovat, což na ni vytváří tlak. Utkání nemá favorita. Chceme uspět, ale proti zkušenému týmu Dukly to nebude rozhodně jednoduché," dodal trenér vršovického týmu, který nemůže počítat s Daliborem Slezákem, jenž má natažené vazy v koleni. Naopak domácí kouč Bittengel možná od začátku utkání nasadí zkušeného Patrika Gedeona, jehož zdravotní stav se výrazně zlepšuje.

Reklama