Hlavní obsah

Čáslavští porazili v druhé lize i Sokolov

ČÁSLAV

Fotbalisté Čáslavi poprvé v druhé lize porazili Sokolov. Šest minut před koncem nedělního utkání o tom rozhodla Strnadova branka.

Článek

Sokolovští se představili jako kompaktní tým, který toho domácím v prvním poločase moc nepovolil. Na tribuně to zahučelo jen po deseti minutách, když Prášil hlavou jen těsně minul sokolovskou bránu po Peškarově trestném kopu.

Hosté spoléhali na brejky, ty ovšem Zenit dokázal pohlídat, navíc se Duchnič se Salákem několikrát chytili do ofsajdové pasti. Pár minut před přestávkou Hrabáč těsně před sokolovskou šestnáctkou fauloval Strnada, jenže ten z trestného kopu z ideální pozice trefil jen zeď.

Po přestávce se soupeřův obranný val snažily oba týmy překonat zejména vzduchem, ale neúspěšně. Velkou příležitost měli domácí v 68. minutě, kdy Dian poslal míč přímo na hlavu Strnada, který však mířil nad. Čáslav tak odstartovala svou převahu, ovšem Sokolovští v pevném bloku dlouho odolávali.

Další trestný kop poslal Dian do šestnáctky hostů v 81. minutě, ale Kotrba i tentokrát minul Bertelmanovu bránu. Poté Haniakův postup zastavil Podrazký faulem, k trestnému kopu se postavil Strnad a opět trefil jen zeď. Po rohovém kopu už míč po zásahu Haniaka směřoval do sítě, kam ho dorazil Strnad.

Domácí si pak zkomplikovali situaci Haniakovým vyloučením po druhé žluté kartě, ovšem i tak se radovali potřetí za sebou z vítězství.

Karviná vyhrál a v Ústí

Domácí měli od začátku převahu, ze které však vytěžili jen rohové kopy. Ve 14. minutě mířil Rudnyckyj v jasné šanci zblízka těsně vedle. Po ojedinělém útoku hostů si v 21. minutě zpracoval Macek míč a střelou levačkou k tyči otevřel skóre zápasu.

Ústečtí se vrhli do útoku, ale Rudnyckyj opět branku minul, stejně jako Franc z malého vápna. Sedm minut před přestávkou se Macek z 22 metrů opřel do míče a falšovanou střelou o tyč zvýšil vedení hostů na 2:0. V 45. minutě zazvonila tyč Kučerovy branky po hlavičce ústeckého Bartoše.

Po přestávce domácí dál útočili, ale s vysokými míči po standardních situacích si brankář hostů poradil. Deset minut před koncem se Karviná dostala do rychlého brejku, Sourada přehodil vybíhajícího brankáře Porcala a dal třetí gól.

Domácí stačili už jen snížit na 1:3, když si Valentovu hlavičku v 82. minutě srazil do vlastní sítě Juska. V závěrečných minutách zlikvidoval karvinský brankář bomby Fouska a Valenty.

Druhá liga:
Čáslav - Sokolov 1:0 (0:0)
Branka: 84. Strnad. Rozhodčí: Býma - Handlíř, Adámková. ŽK: Haniak, Prášil, Strnad - Hrabáč, Vaněček, Pilař, Javorský, Podrazký. ČK: 87. Haniak. Diváci: 1280.
Čáslav: Švenger - Kotrba, Mráz, T. Brezinský, Špidlen - Dolejš (90.+1 Filip), Peškar (90.+2 Nulíček), Haniak, Prášil, Bednář (65. Dian) - Strnad. Trenér: Koubek.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Hrabáč, Knakal, Čupr (88. Pačinda) - Podrazký, Pilař, Javorský (88. Čada), Vaněček - Salák, Duchnič (65. Jirouš). Trenér: M. Hašek.
Ústí nad Labem - Karviná 1:3 (0:2)
Branky: 82. vlastní Juska - 21. a 38. Macek, 80. Sourada. Rozhodčí: Ochotnický - Ubias, Urban. ŽK: Džuban, Valenta, Fousek - Juska, T. Kučera. Diváci: 846.
Ústí nad Labem: Porcal - Škoda, Valenta, Bartoš (46. Džuban), Dvořák - Franc, Karlík, Martykán, Benčík - Rudnyckyj (57. Veverka), Volek (78. Fousek). Trenér: Habanec.
Karviná: T. Kučera - Reichl (46. Hoffmann), Jelič, Buryán, Juska - Macek, Milosavljevič, Dittrich, Rýdel - Opitz, Jursa (59. Sourada). Trenér: Kalvoda.

Reklama