Hlavní obsah

Dukla chce v přímém přenosu prodloužit sérii výher

PRAHA

Pražská Dukla stoupá po rozpačitém úvodu v tabulce druhé fotbalové ligy vzhůru. Porazila Ústí, vyhrála v Jihlavě a vítězství chce slavit i do třetice nad Opavou. V devátém kole proti ní vyrukuje na Julisce netradičně v sobotním dopoledni, ale opět za asistence televizních kamer. Sport.cz a Stream.cz vám přináší přímý video přenos, jenž můžete na stránkách Sport.cz sledovat v sobotu od 10:15.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Trenér Dukly Günter Bittengel si oddechl, neboť jeho tým je z nejhoršího venku.  „Dvakrát jsme vyhráli, fanoušci budou zdravě namlsaní. Nesmíme ale zapomínat, že je Opava velmi silný soupeř. Určitě to bude nejtěžší protivník, s nímž se na podzim utkáváme. Má stabilizovaný tým, jehož kostra týmu je na sebe zvyklá už po třetí sezónu,“ varuje před Slezany trenér Dukly.

Po nevydařených výsledcích z počátku ligy se mužstvu z Julisky v posledních kolech daří, což podle domácího kouče vychází mimo jiné z lepší fyzické připravenosti hráčů. „Letní příprava byla pro některé hráče příliš krátká. Teď už ale kondici dohnali, mladí a starší si na sebe zvykli, což všechno se na výsledcích a výkonech pozitrivně projevuje,“ libuje si Bittengel.

Poznamená Opavu vyřazení z poháru?

Na výkonu opavských fotbalistů se může podepsat středeční vyřazení z Poháru ČMFS. Ve třetím kole sice hrál slezský celek po devadesáti minutách s Libercem 2:2, v následných penaltách měli ovšem více štěstí svěřenci Ladislava Škorpila. Opavě tak nyní nezbývá, než se zaměřit jen na druhou nejvyšší českou soutěž.

Kdyby se měl opakovat scénář soubojů z minulého ročníku, navrch by měla Opava. V obou loňských vzájemných střetnutí se totiž vždy radovali hosté. V prvním kole uspěl slezský klub na Julisce po vítězství 2:1, v šestnáctém kole mu to tým Dukly oplatil, neboť v Opavě slavil výhru 2:0.

I v následném desátém kole druhé ligy se Dukla představí před vlastním publikem. V pátek 3. října přivítá od 19:00 na Julisce 1. HFK Olomouc.

Reklama

Související témata: