Hlavní obsah

Dukla chce na Julisku po 15 letech vrátit první ligu

PRAHA

S cílem pokusit se postoupit do první ligy a vrátit na Julisku nejvyšší soutěž po patnácti letech jdou do jarních bojů fotbalisté Dukly Praha. Svěřenci kouče Güntera Bittengela i přes velmi špatný vstup do sezóny po podzimu okupují třetí příčku tabulky. Příjemnému umístění v horních patrech vděčí především dvanáctizápasové sérii bez porážky.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Cíle Dukly pro jarní části sezóny jsou jasné. Pokusit se po patnácti letech vrátit na Julisku první ligu. „Na podzim jsme dokázali být trpěliví. V úvodních kolech se nám nedařilo, ale nakonec jsme přezimovali skoro na postupové příčce. Na jaře se o ligu zkusíme porvat,“ nechal se slyšet předseda představenstva Martin Lafek.

Ke splnění nejvyšších cílů má pomoci i náročná zimní příprava. „Byla dlouhá, pestrá a náročná. Hráči dřeli a věřím, že se na trávnících za svoji tvrdou práci dočkají odměny. Mužstvo je po kondiční stránce velmi dobře připraveno,“ řekl ve středu trenér mužstva Günter Bittengel.

Na Julisce hodně spoléhají na zkušené borce a ti se trenérům odvděčují kvalitními výkony a pozitivním vlivem na mladší spoluhráče. Mezi tahouny patří především obránce Jiří Novotný, záložník Patrik Gedeon či ofenzivní duo Kolomazník - Zelenka. Posledně jmenovaný je s osmi podzimními zásahy nejlepším střelcem týmu.

Duklu posílil gólman Vorel ze Slavie

Tým v zimní přestávce navíc posílil zkušený třiatřicetiletý gólman a odchovanec Dukly Michal Vorel, jenž přišel na hostování z pražské Slavie. Ten se v dresu mistrovského klubu během jara nedostal ani jednou mezi tři tyče, když nastupoval pouze za rezervu. V béčku sešívaných dostal během podzimu pouhé čtyři branky.

Nejstarším hráčem Dukly je Jiří Novotný, ale na jeho výkonech to není znát. „Snažím se užívat si každý zápas. Ve zbytku sezóny chci svými výkony mužstvu pomoci k nejlepším výsledkům a k postupu do ligy,“ nechal se slyšet skoro devětatřicetiletý stoper.

Sestava zatím jasná není

První hráčem černé pleti v dresu Dukly v celé její historii je kamerunský útočník Dani Chigou, jenž přišel z VSC Debrecen. Zda-li však nastoupí v prvním jarním zápase nechtěl kouč Bittengel prozradit. „Bylo by špatné, kdybychom neměli jasno, ale definitivní podobu sestava ještě nemá. Rozhodnutí padne až s blížícím se zápasem na Bohemce,“ zůstal tajemný.

„Bylo strašně důležité, že jsme se všichni dokázali semknout a v kondiční přípravě pracovat na sto procent. Dokázali jsme těm, kteří o nás tvrdili, že jsme sem my starší hráči přišli jen dohrát, že dokážeme být také tahouny mužstva,“ nechal se slyšet Novotný.

Na domácí zápasy Dukly bude vstup zdarma 

Vedení Dukly přichystalo pro své fanoušky několik novinek. Nejvíce příznivci jedenáctinásobného mistra Českoslovenka ocení vstup zdarma na všechny domácí zápasy. „Rozhodli jsme se pro tento krok v dobách ekonomické krize, jsme rádi, že tento projekt můžeme podporovat,“ řekl Michal Hlaváč, místopředseda firmy Philipp sportovní trávníky, která tento projekt zastřešuje. „Něco takového jsme zkusili již na podzim a bylo vidět, že je o Duklu zájem,“ dodal Hlaváč. Domácí zápasy navíc budou stejně jako na podzim vysílány v přímých přenosech na webových stránkách Sport.cz.

Další novinkou je čerstvě spuštěný web www.fkdukla.cz a generální ředitel klubu k němu řekl: „Nový web má modernější design. Hodně prostoru bude věnováno videím a výrazně chceme zapracovat na historii klubu, abychom mohli fanouškům a široké veřejnosti prezentovat klubové úspěchy.“

Úvodní jarní duel obstará pikantní pražské derby mezi vedoucím týmem tabulky Bohemians 1905 a právě Duklou Praha. „Od Bohemians jsme do sektoru hostů dostali 200 míst. Polovina již je prodána a věřím, že se náš sektor za brankou naplní,“ řekl Voženílek.

Reklama