Hlavní obsah

Bohemians 1905 se výhrou v derby s Duklou přiblížili postupu

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 se hned na úvod jarní části druhé ligy přiblížili k postupu do nejvyšší soutěže. Ve šlágru 17. kola totiž doma vyhráli 1:0 v pražském derby nad dalším kandidátem na postup Duklou. O jedinou branku zápasu se ve vyprodaném Ďolíčku postaral v 25. minutě domácí útočník Milan Škoda.

Článek

Bohemians tak mají v čele tabulky již čtyřbodový náskok před druhou Jihlavou. Dukla klesla na čtvrté místo a ztrácí šest bodů.

Na stadión přišlo 7500 diváků, další stovky fanoušků zůstaly za branami. Vynikající atmosféra provázela zejména první poločas, ve kterém byli lepší domácí. Dukla představila všechny zkušené hráče, ale v první půli nestačila přímočarým akcím Bohemians.

V 25. minutě padla jediná branka zápasu. Po Róthově centru umístil míč do branky z malého vápna Škoda a potvrdil pozici nejlepšího střelce Bohemians. Vzápětí mohl po Moravcově kolmici zvýšit zblízka Morávek, ale před zraky pozorovatelů z Francie a Německa minul branku.

V druhém poločase se obraz hry změnil, Dukla získala převahu ve středu pole a měla herně navrch, ale nedostávala se do šancí. Tlak Dukly se mohl ještě zvýšit v závěrečné čtvrthodině, protože Bohemians hráli v oslabení. Po úderu loktem ve vzdušném souboji byl vyloučen útočník Ibragimov. Jenže hosté přesilovku nevyužili.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Bohemians 1905 - Dukla Praha 1:0 (1:0)
Branka: 25. Škoda. Rozhodčí: Jech - Teuber, Štěrba. ŽK: Rychlík - Šmíd, Chigou, Vorel. ČK: 74. Ibragimov (Bohemians). Diváci: 7500 (vyprodáno).
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Pávek, Nikl, Rychlík - Moravec, Adam, Morávek, Róth (84. Růžička) - Škoda (67. Slezák), Hartig (46. Ibragimov). Trenér: Hoftych.
Dukla: Vorel - Šmíd, Novotný, Vorel, Mikula (83. Laczkovich) - Malý (77. Kulvajt), Gedeon, Kolomazník, Svatonský - Blaha (67. Chigou), Zelenka. Trenér: Bittengel.
Hradec Králové - Opava 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Novák, Moudrý. ŽK: Němeček, Kasálek, Nemček, Bukač - Partyš, Mezlík. Diváci: 1489.
Hradec Králové: Lindr - Poděbradský, Wozniak, Němeček, Kalousek - Rezek (68. Sláma), Nemček, Fischer, Kasálek - Kaufman (61. Bukač), Dvořák. Trenér: Machala.
Opava: Novák - Kolínek, Cigánek, Mezlík, Jelínek - Partyš, Barteska, Půda, Pulkert (90. Krčmařík) - Zapletal (71. Kiša), Halaška (76. Neubert). Trenér: Látal.

Reklama