Hlavní obsah

Čáslav otočila během dvou minut zápas s rezervou Sparty

PRAHA

Během dvou minut přišli fotbalisté sparťanské rezervy o všechny tři body v sobotním utkání druhé ligy s Čáslaví. Domácího gólmana Milana Švengra, který na podzim hostoval právě v týmu Zenitu, překonali čtvrt hodiny před koncem Fikejz a Vít a zajistili hostům vítězství 2:1. Čáslav je díky tomu v neúplné tabulce třetí.

Článek

Čáslav měla blízko ke gólu už v prvním poločase. Dian obloučkem přihrál Kocourkovi, který však sám před Švengrem mířil vedle. Gólman Pražanů pak vyboxoval tvrdou střelu Kotrby. Svěřenci trenéra Svobody postupně hru vyrovnali, do vyložených šancí je ale čáslavská obrana nepouštěla. Před pauzou si vypracovali šanci i domácí, ale Foprecht po Piroskově akci poslal míč brankáři do rukou.

Po změně stran už se Folprecht dočkal, když v 60. minutě po centru Belaida střelou k tyči otevřel skóre. Zvýšit náskok Sparty mohl Piroska, který běžel sám na brankáře, ale vhodný okamžik ke střele prováhal. Vzápětí toho domácí litovali. V 75. minutě se střídající Fikejz dostal k odraženému míči a vyrovnal. Hned nato Vít prodloužil Dianův trestný kop za bezmocného Švengra. Remízu odmítl čáslavský brankář Frydrych, jenž nadvakrát zlikvidoval Piroskovu střelu.

Sparta Praha B - Čáslav 1:2 (0:0)
Branky: 60. Folprecht - 75. Fikejz, 76. Vít. Rozhodčí: Královec - Novák, Štěrba. ŽK: Krob, Belaid - Dolejš, Fikejz, Kocourek. Diváci: 325.
Sparta: Švenger - Krob, Sus, Hejda, Valíček - Rada (46. Droppa) - Folprecht, Glaser (83. Podaný), Belaid - Valenta (54. Kadlec), Piroska. Trenér: Svoboda.
Čáslav: Frydrych - Špidlen, Kotrba, Kunášek, Vít - Dian, Prášil, Kocourek (60. Fikejz), Mráz - Dolejš, Nulíček (71. Ondrášek). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: