Hlavní obsah

Lídři druhé fotbalové ligy ve 21. kole jen remizovali

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Dukly Praha nedotáhli do vítězného konce dobře rozehraný duel 21. kola druhé ligy v Ústí nad Labem a po remíze 1:1 klesli na čtvrtou příčku v tabulce. Vyrovnaný zápas získal na dramatičnosti v závěrečné půlhodině, kdy padly obě branky. Bohemians 1905 poprvé zaváhali, přesto mají po domácí remíze 1:1 s Vítkovicem čtyřbodový náskok před druhou Jihlavou.

Článek

Po čtvrthodině hry chyběl ústeckému Pilíkovi krok, aby dorazil do branky hostů hlavičku Nádeníčka. Pak promarnil dobrou šanci hostující Blaha a na druhé straně se vyznamenal brankář Dukly Svoboda při šanci Nádeníčka. Nebezpečná střela hostujícího Zelenky mířila jen do boční sítě. Po přestávce nejprve protáhl Svobodu dalekonosnou střelou Pilík a vzápětí skončila dělovka Šmrhy těsně nad brankou hostů.

Po hodině však kopala Dukla rohový kop, falšovaný míč tečoval těsně před brankou Blaha a přivedl hosty do vedení. Severočeši se vrhli do útoku, Nádeníčkova střela mířila mimo a Svoboda pak zneškodnil skákavou střelu Pilíka.

Jenže v 73. minutě vyrovnal ústecký záložník Martykán, který zůstal nekrytý před brankou hostů. O pět minut později vyrazil ústecký brankář Novák gólovou hlavičku Kolomazníka a na druhé straně se vyznamenal Svoboda při šanci domácího Volka. Tlak Severočechů v závěrečných minutách ještě zesílil, ale Dukla jednobodový zisk ubránila.

Ústí nad Labem - Dukla Praha 1:1 (0:0)
Branky: 73. Martykán - 60. Blaha. Rozhodčí: Adam - Hojsík, Jiřík. ŽK: Valenta - Zelenka. Diváci: 976.
Ústí nad Labem: Novák - Dvořák, Valenta, Džuban, Kaňa - Franc, Martykán, Šmrha (68. Volek), Rudnickij (81. Benčík) - Nádeníček, Pilík. Trenér: Habanec.
Dukla Praha: Svoboda - Macháček (61. Kulvajt), J. Vorel, Novotný, Mičic - Svatonský, Kolomazník, Gedeon, Malý (87. Ismaili) - Blaha (90. Šiml), Zelenka. Trenér: Bittengel.

Hradec Králové se pžiblížil k záchraně

Fotbalisté Hradce Králové jsou znovu blíže k záchraně v druhé lize. V nedělním duelu 21. kola totiž díky zlepšenému výkonu po změně stran doma porazili Most 2:0 a poskočili na deváté místo tabulky, kde mají na předposlední HFK Olomouc čtyřbodový náskok.

Vše důležité se odehrálo až po změně stran, kdy domácí převzali otěže zápasu. Aktivita domácích přinesla ovoce po hodině hry, kdy Bukač vyslal kolmicí do šance Kaufmana a zkušený útočník otevřel skóre. Domácí pak své vedení hájili a v samotném závěru přišla pojistka, když Poděbradský při závěrečné snaze hostů o srovnání přesně zakončil sólo.

Hradec Králové - FK SIAD Most 2:0 (0:0)
Branky: 59. Kaufman, 88. Poděbradský. Rozhodčí: Mojžíš - Kubáň, Drastík. ŽK: Dvořák, Pilař - Sigmund, Fleišman, Oboya. Diváci: 810.
Hradec Králové: Lindr - Poděbradský, Kasálek, Wozniak, Kalousek - Rezek (80. Karal), Fischer, Nemček, Pacák - Kaufman (85. Pilař), Bukač (68. Dvořák). Trenér: Kotal.
Most: Šavol - Loos, Knakal, Webster, Fleišman - Andrei (51. Sigmund), Štumps, Schut (78. Hora), Diego - Oboya, Frnoch (63. Rusetski). Trenér: Žák.

Fotbalisté Bohemians 1905 na jaře poprvé zaváhali

Fotbalisté Bohemians 1905 v druhé lize na jaře poprvé zaváhali, když v domácím prostředí remizovali 1:1 v duelu 21. kola s Vítkovicemi. Nevyužili tak sobotního zaváhání Jihlavy, která rovněž jen remizovala a na čele tabulky tak mají nadále čtyřbodový náskok.

Bohemians 1905 nastoupili znovu bez tvůrce hry Morávka, kterého postihla chřipka, a kvůli zranění třísla chyběl i kapitán Nikl. Klokani začali tradičně náporem, který vyústil ve vedoucí gól po půlhodině hry. Na dlouhý balón za obranu si naběhl Slezák a z úhlu propálil brankáře Vaclíka. Při gólové střele se ale zranil a musel střídat.

Po přestávce překvapivě převzali iniciativu hosté, kteří svou aktivitou zaměstnávali obranu domácích. Všechny šance ale zmařil výborně chytající Sňozík. Otevřená obrana Vítkovic nabízela možnosti i pro útočníky Bohemians. Klokani si postupně vypracovali obrovské šance, Jungr, Strnad, Róth ani další je však neproměnili. Vše vyvrcholilo neproměněnou penaltou brankáře Sňozíka. Vítkovice neustále dorážely a vyplatilo se jim to. V nastaveném čase po odraženém míči vyrovnal dorostenec Klímek, který chvíli předtím přišel na hřiště.

Bohemians 1905 - Vítkovice 1:1 (1:0)
Branky: 30. Slezák - 90. Klímek. Rozhodčí: Ardeleánu - Košec, Teuber. ŽK: Motyčka (Vítkovice). Diváci: 5728.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Pávek, Lukáš, Rychlík - Moravec (75. Kotyza), Adam, Róth, Slezák (33. Jungr)- Hartig, Škoda (56. Strnad). Trenér: Hoftych.
Vítkovice: Vaclík - Hrdlovič (89. Bednář), Cverna, Švehla, Čáp - Mach, Motyčka, Mikulenka (86. Klímek), Lattman - Diviš, Plešek (35. Křiva). Trenér: Palička.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články