Hlavní obsah

Čáslav remizovala s Ústím, postupové místo ještě nemá jisté

PRAHA

Fotbalisté Čáslavi v neděli remizovali v 28. kole druhé ligy doma s Ústím nad Labem 0:0 a stále ještě nemají postupové druhé místo jisté. Před třetí Jihlavou nicméně mají slibný náskok pěti bodů.

Článek

Podle klubových funkcionářů však zatím není jisté, zda se Středočeši v případě postupu v nejvyšší soutěži skutečně objeví. "To bude otázka, kterou bude Čáslav řešit během tří dnů. Jsme domluvení, že se sejdeme a budeme diskutovat o tom, zda jsme schopni vůbec hrát první ligu," řekl v České televizi sportovní manažer klubu Martin Svoboda.

V současné době je podle něho největším problémem stadión. "Nemáme umělé osvětlení a vyhřívaný trávník. Uvidíme, co se dá dělat, momentálně je to otevřené," uvedl Svoboda. Čáslavský Zenit je také jediným klubem z druhé ligy, který nesplnil licenční podmínky svazu.

V zákulisí se hovoří o tom, že Čáslav první ligu prodá, spekuluje se zejména o zájmu Slovácka, Hradce Králové a Jihlavy. "Musím dementovat zprávy, že už jsme domluvení. Nejvíc se mluví o Slovácku, ale my s nikým nejsme v kontaktu. Budeme se tím zabývat v příštích dnech. Hradec? O něčem takovém nevím," reagoval Svoboda.

Podle čáslavského manažera bude hlavním tématem nadcházejících jednání ekonomika. "Jde o to pobavit se, jestli bychom tu ligu vůbec finančně zvládli. Jedna věc je ale jasná, pokud bychom postoupili do první ligy, nebudeme hrát jinde, chceme hrát tady," poznamenal.

Bohemians 1905 porazili Hradec, rozhodla brankářova penalta

Fotbalisté Bohemians 1905 i po zajištění postupu dál pokračují ve spanilé jízdě druhou ligou. Před více než šesti a půl tisíci diváků dnes Pražané porazili Hradec Králové 1:0, o čemž rozhodl gól brankáře Sňozíka z pokutového kopu.

Trenéři obou týmů udělali v sestavách výrazné změny, především základní jedenáctka Bohemians 1905 byla téměř z poloviny jiná. Šanci dostali mladší hráči, kteří si v prvním poločase vytvořili převahu, ale bez gólového efektu. V druhé půli měl naopak převahu ve středu pole Hradec, ale všechny náznaky jeho šancí pochytal brankář Sňozík.

Jediný gól zápasu padl v 73. minutě. Hartig vystihl hradeckou rozehrávku, obhodil si gólmana Lindra, který ho v rohu šestnáctky fauloval a sudí Jech po konzultaci s asistentem nařídil penaltu. K té se už tradičně postavil Sňozík a nemýlil se. Díky této brance si "klokani" upevnili vedení v tabulce, v čele mají už dvanáctibodový náskok.

Porážka v Mostu poslala fotbalisty HFK Olomouc do MSFL

Fotbalisté HFK Olomouc jsou druhým sestupujícím týmem z druhé ligy. Rozhodla o tom jejich dnešní porážka 1:2 v Mostu v 28. kole, po níž už moravský tým nemůže opustit patnácté místo.

Hanáci přitom nezačali špatně. Do vedení mohli jít už v 2. minutě, ale Vránovu střelu brankář Šavol vyrazil. Mostečtí se v dusném počasí dostávali do tempa pomaleji. Po půlhodině hry pálil těsně mimo Hofmann a po něm i Brazilec Andrei.

Zlomové momenty utkání přišly v rozmezí pěti minut v závěru prvního poločasu. Do vedení šli v 39. minutě po Vránově hlavičce sice hosté, ale už za dvě minuty Andrei vyrovnal a vzápětí se přesnou střelou do horního růžku prosadil také mostecký Franěk.

Holice se musela tlačit dopředu a otevřít obranu, což byla voda na mlýn pro domácí fotbalisty. Téměř prázdnou branku přestřelil aktivní Andrei, Fraňka vychytal gólman Aleksijevič a několik Hofmannových pokusů skončilo mimo. Hosté bojovali o druholigovou naději až do konce, střely Krutého i Lošťáka však zneškodnil pozorný Šavol.

28. kolo druhé fotbalové ligy:
Bohemians 1905 - Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 73. Sňozík z pen. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Urban. ŽK: Chleboun, Fischer (oba Hradec). Diváci: 6563.
Bohemians: Sňozík - Růžička, Cseh, Nikl, Rychlík - Moravec, Adam (68. Slezák), Augustín, Róth (68. Strnad) - Hartig, Ibragimov (80. Kotyza). Trenér: Hoftych.
Hradec: Lindr - Poděbradský, Chleboun, Wozniak, Karal - Voltr (62. Pilař), Přibyl, Nemček, Pacák (79. Rezek) - Dvořák (55. Kaufman), Fischer. Trenér: Kotal.
Čáslav - Ústí n. L. 0:0
Rozhodčí: Drábek - Handlíř, Kubáň. ŽK: Kunášek - Dvořák, Šmrha, Džuban, Benčík. Diváci: 1522.
Čáslav: Frydrych - Kunášek, Mráz, J. Vít, Špidlen (73. Brunclík) - Dolejš, Filip, Dian, Prášil, Fikejz (67. Bednář) - Ondrášek. Trenér: Koubek.
Ústí n. L.: R. Novák - Škoda, Džuban, Mil. Zachariáš, Dvořák - Franc, Martykán, Šmrha, Volek (72. Benčík) - Pilík (79. Veverka), Nádeníček. Trenér: Habanec.
Most - HFK Olomouc 2:1 (2:1)
Branky: 41. Andrei, 43. Franěk - 39. Vrána. Rozhodčí: Moláček - Filípek, Štěrba. ŽK: Andrei, Hofmann - Krutý, Vrána. Diváci: 1165.
Most: Šavol - Sigmund, Webster, Loos, Fleišman - Andrei, Schut (64. Štumpf), Hofmann (79. Grečiško), Boutasgount - Franěk (90. Hora), Oboya. Trenér: Aňon.
HFK: Aleksijevič - Lošťák, Kalvoda (76. Kučerňák), Zlatohlavý, Vrána - Mucha (70. Lukášek), Grim, Libič, Vajda (46. Josefík) - Korčián, Krutý. Trenér: Kouřil.

Reklama

Související témata: